Un elev din Corbu s-a încuiat în toaleta liceului şi a ameninţat că „dă foc”; avea şi şase cuţite asupra lui | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 19 iunie 2024
Home » Învățământ » Un elev din Corbu s-a încuiat în toaleta liceului şi a ameninţat că „dă foc”; avea şi şase cuţite asupra lui
Un elev din Corbu s-a încuiat în toaleta liceului şi a ameninţat că „dă foc”; avea şi şase cuţite asupra lui

Un elev din Corbu s-a încuiat în toaleta liceului şi a ameninţat că „dă foc”; avea şi şase cuţite asupra lui

Adolescentul, originar din judeţul Neamţ, elev în clasa a IX-a de la Liceul Tehnologic din Corbu, este afectat de plecarea părinţilor lui în străinătate şi de neputinţa de a se adapta schimbării unităţii de învăţământ

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Harghita, Gheorghe Filip, a declarat că băiatul, care locuia într-o comună învecinată, a ajuns la şcoală, marţi dimineaţă, cu microbuzul, împreună cu alţi colegi. După ce a coborât din maşină, s-a dus la grupul sanitar şi s-a încuiat într-una dintre toalete, ameninţând că „dă foc”.

„Prima noastră grijă a fost să-l potolim, să-l oprim să dea curs ameninţării. Poliţiştii care s-au deplasat la faţa locului şi profesorii au negociat cu el şi au reuşit să-l convingă să renunţe la incendiere”, a relatat Gheorghe Filip.

Ulterior, poliţiştii au descoperit în rucsacul băiatului şi şase cuţite de diferite dimensiuni. Aveau să afle de la el că gestul a fost generat, pe de o parte, de faptul că nu se poate adapta trecerii de la şcoala generală la liceu, iar pe de altă parte, „unităţii de învăţământ în sine”.

Colegul nostru, Ştefan Pătrîntaş, aflat, ieri, la liceul cu pricina pentru a relata alt eveniment, a stat de vorbă cu directoarea şcolii, prof. Mirela Laurenţiu, care a declarat:

„Părinţii sunt divorţaţi, au plecat în străinătate şi atunci el a făcut nişte gesturi necugetate, a venit cu nişte obiecte contondente, n-a fost vorba să se rănească pe el, nu a fost vorba să-i rănească pe alţii, pur şi simplu s-a izolat într-o cabină în baia şcolii cu aceste obiecte. Am anunţat toate autorităţile, până să vină ele, noi am reuşit să scoatem copilul afară şi în momentul de faţă, împreună cu dirigintele, se află la spital”.

Potrivit primarului localităţii Corbu, Romeo Focşa-Ţepeş, elevul era afectat şi de plecarea părinţilor în străinătate.

„Tatăl copilului era plecat din ţară de mai multă vreme. Părinţii lui erau divorţaţi, iar băiatul locuia cu mama şi cu prietenul ei. Şi ea a plecat în străinătate şi elevul se află în grija bunicii. Părinţii i-au promis că îl vor lua şi pe el în străinătate, dar au întârziat momentul şi era foarte afectat”, a afirmat primarul comunei Corbu.

Adolescentul a fost preluat de un echipaj medical şi a fost transportat la spital.

„Dacă nu necesită numaidecât îngrijiri medicale, este clar că necesită consiliere psihologică şi supraveghere medicală de specialitate. Important este că acum se află pe mâini bune”, a mai spus purtătorul de cuvânt al IPJ Harghita.

Poliţiştii continuă cercetările, pentru a clarifica, alături de celelalte instituţii cu atribuţii în domeniu, inclusiv cu Inspectoratul Şcolar Judeţean şi cu Direcţia Generală pentru Protecţia Copilului Harghita, toate aspectele legate de acest caz şi vor lua măsurile legale care se impun pentru binele adolescentului şi pentru a nu risca repetabilitatea unor astfel de situaţii.

D. MEZEY, L. CÂMPEAN

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.