Un candidat la Consiliul Local Topliţa figura pe lista depusă de două formaţiuni politice | Informația Harghitei - jurnal independent
marți , 28 iunie 2022
Home » Politic » Un candidat la Consiliul Local Topliţa figura pe lista depusă de două formaţiuni politice
Un candidat la Consiliul Local Topliţa figura pe lista depusă de două formaţiuni politice

Un candidat la Consiliul Local Topliţa figura pe lista depusă de două formaţiuni politice

Listele pentru Consiliul Local Topliţa depuse de Partidul Mișcarea Populară și de Pro România au avut un lucru în comun: candidatura lui Cristian-Alin Tofoleanu. Acest aspect a fost sesizat de Biroul Electoral de Circumscripţie (BEC) Topliţa, care i-a convocat pe reprezentanţii celor două partide (pe Sever Hirișcău și pe Stoian Marcel), pentru „a lămuri încălcarea dispoziţiilor legale cu privire la înscrierea aceluiași candidat pe lista de candidaţi pentru Consiliul Local al Municipiului Topliţa”.

Ulterior, Cristian-Alin Tofoleanu a depus o cerere prin care și-a manifestat intenţia de a se retrage de pe lista celor de la Pro România, document admis de BEC Topliţa.

Despre acest caz am vorbit cu reprezentanţii celor două partide, pentru a afla poziţia fiecărei părţi despre cum e posibil ca aceeași persoană să apară pe liste depuse de două partide.

Sever Hirișcău, din partea PMP, a afirmat că situaţia a fost clarificată în momentul în care atât el, cât și Cristian-Alin Tofoleanu s-au prezentat la BEC Topliţa. Atunci a fost întrebat care dintre cele două semnături este reală, iar candidatul „a recunoscut semnătura și scrisul de pe formularistica PMP, iar cealaltă a zis că nu-i aparţine” – a accentuat președintele PMP Topliţa.

Acesta mai preciza faptul că după acest incident aștepta ca „Pro România să-și retragă candidaţii din cursa electorală”.

Stoian Marcel, reprezentantul Pro România, spunea că a primit, din partea lui Cristian-Alin Tofoleanu, copia după buletin semnată, după care „am completat lista, a semnat, dar la întocmirea listei de susținători, am trecut doar Toplița, nu și adresa. Când am depus documentele, m-au chemat și mi-au zis că trebuie refăcută și trecută și adresa la fiecare dintre listele cu susținători.

(…) Pe el nu l-am mai găsit să-mi semneze. Având acordul lui, copia lui de buletin semnată, înmânată mie, am zis că el știe că e pe listă și nu am considerat că o să semneze și cu altcineva.

Nu știu cine l-a convins și neștiind, s-a dus și în cealaltă parte.”, preciza Stoian Marcel.

Acest a mai zis că reprezentanții PRO România au recunoscut greșeala și că i-au retras dosarul de candidatură pentru Consiliul Local. (LIVIU C.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.