Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Un al doilea angajat al Tribunalului Harghita, confirmat pozitiv la testul pentru COVID-19 | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 24 mai 2024
Home » Sănătate » Un al doilea angajat al Tribunalului Harghita, confirmat pozitiv la testul pentru COVID-19
Un al doilea angajat al Tribunalului Harghita, confirmat pozitiv la testul pentru COVID-19

Un al doilea angajat al Tribunalului Harghita, confirmat pozitiv la testul pentru COVID-19

Ieri după-amiază, un al doilea angajat al Tribunalului Harghita a fost confirmat pozitiv la testul pentru COVID-19, informează printr-un comunicat de presă președintele instituției, Sonia​ Vâga. Direcția de Sănătate Publică Harghita a declanşat ancheta epidemiologică în această dimineață, pentru a identifica şi izola contacţii direcţi ai angajatului.

„Precizăm că prin Decizia nr. 17 din data de 14.05.2020 emisă de preşedintele Tribunalului Harghita, publicată pe portalul instanţelor de judecată la adresa http://portal.just.ro/96/Documents/Acte%202020/Decizia%20nr.17-2020%20revenire%20activitate%20HARGHITA.pdf şi afişată la intrarea în sediul instanţei, s-au stabilit regulile de desfăşurare a activităţii pe perioada stării de alertă, pentru a preveni răspândirea infecţiilor respiratorii cauzate de noul coronavirus SARS-Cov-2, în condiţiile reluării în parametrii normali a activităţii instanţei începând cu data încetării stării de urgenţă, instituie, printre altele, şi obligativitatea de se a purta echipament de protecţie, respectiv mască de protecţie care să acopere nasul şi gura, pentru personalul Tribunalului Harghita, pentru personalul de pază şi pentru orice persoană care are acces în sediul instanţei. Urmare a acestei decizii în toate sălile de şedinţă, în arhive şi registratură s-au montat panouri de protecţie din plexiglas şi s-a dispus măsurarea temperaturii corporale, prin utilizarea unui dispozitiv digital de măsurat, cu infraroşu, non-contact, limita maximă admisibilă pentru accesul în sediul instanţei fiind stabilită la 37,3 °C. De asemenea mai precizăm că încă de la începutul pandemiei s-au montat la intrarea în sediul instanţei şi pe holuri dispozitive cu dezinfectant, se fac dezinfecţii repetate în toate spaţiile, se aerisesc sălile de şedinţă şi toate birourile şi, în general, se iau toate măsurile pentru a preveni răspândirea infecţiilor respiratorii cauzate de noul coronavirus SARS-Cov-2”, se arată în documentul citat.

Potrivit comunicatului, începând de la 1 august începe vacanţa judecătorească și activitatea instanţei va fi limitată la judecarea cauzelor urgente.

„Ne menținem recomandările pentru publicul instanței, transmise încă de la începutul pandemiei, în sensul evitării prezenței la sediul instanței, în cazul în care aceasta nu este absolut necesar, limitarea staționării în incinta instanţei doar pentru timpul strict necesar îndeplinirii obligațiilor judiciare sau profesionale şi purtarea corectă a măştilor de protecţie”, se mai precizează în document.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.