Ultimul clopoţel: O nouă generaţie şi-a luat rămas bun de la Liceul Tehnologic „Joannes Kájoni” din Miercurea-Ciuc | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 20 iulie 2024
Home » Învățământ » Ultimul clopoţel: O nouă generaţie şi-a luat rămas bun de la Liceul Tehnologic „Joannes Kájoni” din Miercurea-Ciuc
Ultimul clopoţel: O nouă generaţie şi-a luat rămas bun de la Liceul Tehnologic „Joannes Kájoni” din Miercurea-Ciuc

Ultimul clopoţel: O nouă generaţie şi-a luat rămas bun de la Liceul Tehnologic „Joannes Kájoni” din Miercurea-Ciuc

Cu emoţii, în costume populare, cei aproximativ 120 de elevi din cele şase clase terminale şi-au luat un simbolic rămas bun, miercuri, de la Liceul Tehnologic „Joannes Kájoni”, şcoala în care au învăţat şi s-au format timp de patru ani de zile.

Kajoni1În cadrul festivităţii, directorul adjunct al instituţiei mixte de învăţământ, prof. Cristinel Glodeanu, le-a urat absolvenţilor un drum bun în continuare, cu multe realizări. „Iată-ne astăzi în faţa unui nou început! Astăzi este prima zi din viaţa de absolvent, o zi importantă pentru noi, deoarece în aceste momente tinerii au prioritate şi sper să parcurgeţi un drum pavat cu flori şi plin de SUCCES! Vă dorim la toţi un drum mai bun, cu multe realizări frumoase, cu credinţă şi speranţă într-o lume mai bună. Fiecare etapă aduce cu sine momente de neuitat. Se spune că anii de şcoală sunt cei de care ne aducem aminte cu cel mai mare drag peste ani”, le-a transmis, printre altele, prof. Cristinel Glodeanu.

În cadrul ceremoniei, reprezentantul Instituţiei Prefectului – judeţul Harghita, Bogdan Ţifrea, şef serviciu, le-a transmis la rândul său că doar prin multă muncă vor reuşi în viaţă. „Cu sufletele încărcate de emoţie, dar şi cu responsabilitatea zilelor anului şcolar ce astăzi s-a încheiat, demarăm un nou drum, un drum pe care ni-l dorim unul reuşit, cu succese şi cu rezultate foarte bune – bacalaureatul urmat de studiile superioare pentru unii sau câmpul muncii pentru alţii. (…) Ca fost elev al acestei şcoli pot să vă spun că doar prin multă muncă veţi reuşi să vă îndepliniţi idealurile profesionale şi personale”, a spus Bogdan Ţifrea.

Alături de elevi, profesori, părinţi, rude ale absolvenţilor, au mai fost prezenţi la festivitate şi reprezentanţi ai Consiliului Judeţean Harghita, Consiliului local Miercurea-Ciuc, Inspectoratului Şcolar Judeţean, Inspectoratului de Poliţie Judeţean, Inspectoratului de Jandarmi Judeţean etc.

Prof. Cristinel Glodeanu a declarat, după festivitate, că la secţia română a fost o clasă, având profilul tehnician în achiziţii şi contractări. De asemenea, acesta a punctat că toţi absolvenţii din acest an, în timpul liceului, au fost implicaţi în proiecte europene, instituţia de învăţământ primind de altfel diplomă de excelenţă în cadrul Galei edumanager.ro pentru derularea unui astfel de proiect.

Un alt aspect important amintit de directorul adjunct al şcolii este că şi în acest an s-a format la Liceul Tehnologic „Joannes Kájoni” o clasă la secţia română. „Este foarte important că şi în acest an avem o clasă de secţie română, dar este o clasă biprofil, în care avem specializarea tehnician în activităţi economice. Ne pare rău că secţia maghiară nu are un astfel de profil, este cel mai bun profil al şcolii noastre. Şi cealaltă jumătate este tehnician în administraţie, ceea ce le oferă posibilitatea absolvenţilor să ocupe un loc în cadrul Prefecturii, Consiliului Judeţean, consiliilor locale sau oricăror servicii de specialitate şi considerăm că este o oportunitate acest lucru pentru elevi”, a spus prof. Cristinel Glodeanu. (Şt.P.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.