Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Ultima săptămână a Secretelor Egiptului Antic la Sibiu | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 19 aprilie 2024
Home » Cultură » Ultima săptămână a Secretelor Egiptului Antic la Sibiu
Ultima săptămână a Secretelor Egiptului Antic la Sibiu

Ultima săptămână a Secretelor Egiptului Antic la Sibiu

Campanie Happy Weekend la finalul primului capitol de educație interactivă la Sibiu

După două luni de la deschiderea primei expoziții interactive de la Sibiu, peste 3.000 de vizitatori au descoperit Secretele Egiptului Antic și au promis că vor reveni ori de câte ori vor mai întâlni un proiect expozițional interactiv.

În ultima săptămână a expoziției Secretele Egiptului Antic la Sibiu, intrarea va funcționa în regim special Happy Weekend, cu un tarif unic de 15 lei pentru fiecare vizitator, valabil în zilele de vineri, sâmbătă și duminică.

Duminică, 10 aprilie 2016, la ora 17:00, ușile către Secretele Egiptului Antic vor fi închise definitiv și expoziția își va continua circuitul itinerant către alte localități din țară.

Este ultima ocazie pentru copii să se așeze pe tronul faraonului, să intre în piramidă și să descopere la fiecare pas semnificația lucrurilor pe care le ating. Recomandată vizitatorilor cu vârste cuprinse între 6 și 14 ani și însoțitorilor de orice vârstă, expoziția de la Sibiu și-a propus să deschidă un nou capitol în formarea tinerei generații, departe de telefoane, tablete și calculatoare, expoziția fiind bazată pe interacțiunea directă cu exponatele și ghizii expoziției, prin educație non-formală în activități de grup: ateliere de scris cu hieroglife, mumificare, bijuterii și amulete.

Caracterul interactiv este principalul factor ce diferențiază proiectul de o expoziție clasică. Vizitatorii au parte de experienţe de învăţare inedite, într-un spaţiu educațional special amenajat, în care descoperă treptat secretele Egiptului Antic.

Faptele istorice, obiceiurile şi personajele celebre din cultura egipteană sunt prezentate pe înțelesul copiilor și le oferă ocazia de a analiza fiecare exponat, de a recrea şi experimenta specificul acelor timpuri.

După ce a fost vizitată de zeci de mii de copii din Cluj, București, Iaşi și Timişoara, numărăm ultimele zile rămase la Sibiu, la Muzeul de Etnografie Universală Franz Binder din Piața Mică, unde expoziția a fost îmbogățită cu obiecte autentice egiptene din patrimoniul universal, inclusiv o mumie în vârstă de peste 2.000 de ani.

Expoziția dedicată Secretelor Egiptului Antic rămâne deschisă publicului până duminică, 10 aprilie 2016, între orele 09:00 și 17:00, cu o campanie Happy Weekend, valabilă de vineri până duminică, având un tarif special de 15 lei/vizitator, biletele normal având prețul de 20 de lei pentru copii și 30 de lei pentru adulți. Biletul permite accesul și participarea la toate activitățile expoziției, iar suvenirurile și obiectele realizate în cadrul atelierelor pot fi achiziționate drept amintiri.

Un concept Emagic, implementat la Sibiu de C.N.M. ASTRA în colaborare cu ARTmania și Inspectoratul Școlar Județean Sibiu.

 

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.