Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Trupa Bigg Dimm a’Band din Cluj-Napoca, în concert la Topliţa | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 22 mai 2024
Home » Timp Liber » Trupa Bigg Dimm a’Band din Cluj-Napoca, în concert la Topliţa
Trupa Bigg Dimm a’Band din Cluj-Napoca, în concert la Topliţa

Trupa Bigg Dimm a’Band din Cluj-Napoca, în concert la Topliţa

Mâine seară, de la ora 18:00, pe scena Casei de Cultură din Topliţa, va evolua trupa Bigg Dimm a’Band a Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, oferind publicului un concert de excepţie, cu intrare liberă, în cadrul căruia vor reinterpreta în manieră proprie piese celebre din repertoriul muzicii uşoare, din anii ’30 și până în zilele noastre.

Complexă, unică, liberă şi spontană – sunt cuvinte care înfăţişează perfect trupa Bigg Dimm a’Band. Bandul a fost conceput în anul 2010. Concepţia de la care s-a pornit a fost aceea de a apropia publicul de muzica de calitate, oferind numai interpretări live inedite, fără limite în ceea ce priveşte numeroasele genuri muzicale.

În acelaşi timp, trupa reprezintă şi un bun prilej de afirmare a muzicienilor talentaţi, pasionaţi, dornici şi interesaţi de un alt mod de abordare muzicală, pe lângă stilul clasic pe care Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca îl promovează prin tradiţie. Membrii componenţi sunt tineri muzicieni profesionişti, școliți în cadrul Academiei, care s-au unit pentru a oferi spectacole de calitate, accesibile tuturor iubitorilor de muzică bună. Bandul abordează un repertoriu vast, diferit ca stil: de la swing, blues, bebop, bossa nova, până la pop jazz, funk, jazz fusion şi altele. Prestaţiile susţinute nu au fost doar simple concerte, ci s-au dovedit adevărate spectacole sincretice, unde muzica se îmbină armonios cu coregrafia, impresionând de fiecare dată.

Cosmina Marcela OLTEAN

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.