Tribunalul Mureş a prelungit arestul preventiv în cazul primarului din Gheorgheni | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 9 decembrie 2023
Home » Societate » Tribunalul Mureş a prelungit arestul preventiv în cazul primarului din Gheorgheni
Tribunalul Mureş a prelungit arestul preventiv în cazul primarului din Gheorgheni

Tribunalul Mureş a prelungit arestul preventiv în cazul primarului din Gheorgheni

Tribunalul Mureş a admis miercuri propunerea formulată de Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Târgu-Mureş şi a dispus prelungirea măsurii arestului preventiv cu 30 de zile în cazul primarului din Gheorgheni, Mezei János, acuzat de fapte de corupţie.

Potrivit încheierii penale din 15 aprilie, pronunţată în dosarul nr. 900/102/2015, Tribunalul Mureş a dispus prelungirea duratei măsurii arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 19 aprilie şi până la data de 18 mai inclusiv, faţă de inculpatul Mezei János, cercetat pentru comiterea infracţiunilor de abuz în serviciu, de şantaj şi instigare la delapidare.

Instanţa a respins solicitarea lui Mezei János de înlocuire a arestării preventive cu cea a controlului judiciar.

Încheierea penală poate fi atacată cu contestaţie în 48 de ore de la comunicare.

Conform unui comunicat de presă al DNA, în cazul primarului din Gheorgheni ar exista indicii potrivit cărora acesta şi-a exercitat în mod fraudulos atribuţiile de serviciu după ce a încheiat, în numele municipiului Gheorgheni, un contract de vânzare-cumpărare a unei parcele de teren în suprafaţă de 400 mp, amplasată pe malul Lacului Roşu. Prin acel contract terenul a fost înstrăinat către o societate comercială, în condiţiile în care acest teren nu putea să fie vândut, deoarece constituia parte din capitalul social adus ca aport la SC Monturist SRL de către municipiul Gheorgheni (sub forma folosinţei bunului, prin concesionarea pe o durată de 49 de ani către respectiva societate).

„De asemenea, la data de 17.01.2015, inculpatul Mezei János l-a somat pe administratorul SC MONTURIST SRL (denunţător) ca, până în data de 19.01.2015, ora 09:00, să vină la sediul primăriei şi să-şi prezinte demisia din funcţia de administrator, în caz contrar urmând a suferi consecinţe negative, precum darea în vileag a unor fapte reale şi/sau imaginare care îl vor determina să nu mai poată munci şi locui în municipiul Gheorgheni. În acest mod, inculpatul Mezei János încerca să îl determine pe administratorul SC MONTURIST SRL să renunţe la demersurile sale legitime de a obţine, prin diverse demersuri legale (acţiuni civile în justiţie, denunţuri penale etc.), restabilirea integrităţii patrimoniului societăţii”, se arată în comunicatul DNA.

Documentul relevă că acest demers al inculpatului Mezei János a avut ca scop asigurarea şi pe viitor a folosinţei netulburate a terenului obţinut ilegal de către reprezentantul firmei care obţinuse, în nod nelegal, terenul de 400 mp. (Agerpres)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.