Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Treizeci de urşi din Harghita şi Mureş vor fi capturaţi în următorii ani | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 21 februarie 2024
Home » Agricultură/Ecologie » Treizeci de urşi din Harghita şi Mureş vor fi capturaţi în următorii ani
Treizeci de urşi din Harghita şi Mureş vor fi capturaţi în următorii ani

Treizeci de urşi din Harghita şi Mureş vor fi capturaţi în următorii ani

Momentul aşteptat de multe persoane din judeţ a sosit odată cu aprobarea Ordinului nr. 1169/2015 emis de Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor. Prin acest ordin se aprobă capturarea şi apoi eliberarea a 30 de exemplare din specia urs din judeţele Harghita şi Mureş prin utilizarea unor capcane selective.

Potrivit acestui Ordin, derogarea este valabilă până la sfârşitul anului 2019, iar capturarea urşilor se va face numai de către Asociaţia „Grupul Milvus”. De asemenea, în termen de 30 de zile de la data capturării, beneficiarul este obligat să transmită agenţiei judeţene pentru protecţia mediului de pe raza administrativ-teritorială unde s-a desfăşurat acţiunea de capturare un raport privind acţiunea derulată.

Referindu-se la acest Ordin, preşedintele Consiliului Judeţean, Borboly Csaba, spunea că „se poate discuta despre importanţa emiterii mai de demult a unui asemenea ordin, însă mai este nevoie de continuarea demersurilor în acest sens. Muncim mai departe şi ne dorim obţinerea de reglementări relevante atât la Bruxelles, cât şi la Bucureşti. Şi în România este nevoie de modificarea reglementărilor şi descentralizarea procesului decizional. (…) Mă voi îngriji ca şi la Bruxelles şi la Bucureşti să se audă glasul celor care zi de zi stau cu frica în sân din cauza urşilor şi care aşteaptă ajutor în acest sens”.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.