Trei teatre din Harghita au primit o finanţare de peste 6 milioane de lei | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 9 decembrie 2023
Home » Cultură » Trei teatre din Harghita au primit o finanţare de peste 6 milioane de lei
Trei teatre din Harghita au primit o finanţare de peste 6 milioane de lei

Trei teatre din Harghita au primit o finanţare de peste 6 milioane de lei

  • Mai mult de jumătate din sumă a fost alocată Teatrului din Miercurea-Ciuc

La propunerea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA), Guvernul a decis, în ultima şedinţă, alocarea sumei de 331.027.626,13 lei pentru 71 de teatre, opere şi filarmonici din 47 de localităţi, care funcţionează în subordinea autorităţilor locale din 34 de judeţe.

„Prin această măsură, venim în sprijinul unităţilor administrativ-teritoriale pentru care dezvoltarea infrastructurii culturale este foarte importantă, dar care nu au capacitatea financiară de a susţine toate cheltuielile legate de asigurarea funcţionării şi de continuarea investiţiilor”, a precizat ministrul Adrian-Ioan Veştea.

Suma reprezintă 2% din impozitul pe venit încasat până la data de 31 iulie 2023, pentru finanţarea instituţiilor publice de spectacole din subordinea unităţilor administrativ-teritoriale solicitante din 34 de judeţe.

Potrivit MDLPA, fondurile au fost repartizate conform solicitărilor transmise către Ministerul Dezvoltării, până la termenul legal, de către unităţile administrativ-teritoriale în subordinea cărora funcţionează instituţii publice de spectacole.

Din judeţul nostru, au primit finanţare 3 teatre din tot atâtea municipii: Teatrul Municipal „Csiki Jatekszin”, Miercurea-Ciuc – 3.474.199,65; Teatrul „Figura Stúdió Színház”, Gheorgheni – 1.452.424,60; Teatrul „Tomcsa Sándor”, Odorheiu Secuiesc – 1.404.010,45.

În total, suma alocată pentru instituţiile din judeţul nostru se ridică la peste 6,3 milioane de lei. (L.C.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.