Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Toţi elevii din ciclul primar şi gimnazial din Corbu au primit tablete, conectate la Internet, din partea primăriei | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 4 martie 2024
Home » Învățământ » Toţi elevii din ciclul primar şi gimnazial din Corbu au primit tablete, conectate la Internet, din partea primăriei
Toţi elevii din ciclul primar şi gimnazial din Corbu au primit tablete, conectate la Internet, din partea primăriei

Toţi elevii din ciclul primar şi gimnazial din Corbu au primit tablete, conectate la Internet, din partea primăriei

  • Directoarea Liceului Tehnologic Corbu: în condiţiile actuale, aceste tablete sunt foarte importante

Copiii din clasele 0-VIII din comuna harghiteană Corbu au primit, cu ocazia noului an şcolar, tablete, dar şi abonamente pentru doi ani care le asigură conexiunea la Internet.

Romeo Ţepeş-Focşa, primarul comunei, spunea că achiziţionarea dispozitivelor şi a abonamentelor s-a făcut din bugetul local, după ce nu s-au mai organizat festivalurile în localitate. De asemenea, acesta mai spunea că primăria lucrează la un proiect pentru achiziţionarea de tablete, din fonduri europene, şi pentru liceeni.

Masca este foarte importantă, dar când nu vezi nici o reacţie pe ochii copiilor şi tu, ca profesor, trebuie să vorbeşti tot timpul cu masca pe faţă, e dificil

Directoarea Liceului Tehnologic Corbu, Mirela Laurenţiu, spunea că în condiţiile actuale, de nesiguranţă, aceste tablete date de către primărie sunt foarte importante, pentru că astăzi suntem la şcoală, dar mâine s-ar putea să fim online. „Deşi eu cred în scenariul verde, pentru liniştea tuturor – de la director, părinţi, copii – nu ştiu dacă în momentul de faţă nu e mai important să stăm cu toţii acasă. Dacă mă credeţi, ultimele două zile sunt extrem de bulversante” – afirma directoarea instituţiei de învăţământ.

Ea mai preciza faptul că ieri, la ora de Limba Română, la clasa a VII-a, la care predă, chiar dacă s-a ţinut în mod clasic, au folosit tabletele. Mai mult, acest lucru a ajutat-o şi pe o elevă care, din diferite motive, nu a putut merge la şcoală. „A fost o experienţă destul de interesantă pentru toţi pentru că ne-am putut conecta şi am putut să ne vedem”, concluziona Mirela Laurenţiu după ziua de ieri.

Vorbind despre experienţa primelor două zile, directoarea Liceului Tehnologic Corbu spunea că deşi instituţia se află în scenariul verde, situaţia nu este simplă din pricina numărului mare de navetişti. „Am copii de liceu care ajung în şcoală la ora 6 jumătate şi, credeţi-mă, a fost foarte urât, astăzi dimineaţă i-am găsit dormind cu capul pe masă. Era 6:35.

Sunt copii cărora şi de spaimă, şi de ceea ce aud în media, şi pe fond nervos, li se face rău de la măşti şi nu poţi să le spui părinţilor decât că nu există altă cale şi aceasta e singura cale normală să ne protejăm” – spunea Mirela Laurenţiu.

„Dacă mă întrebaţi – continua aceasta – ca director trăiesc două sentimente. În momentul de faţă ştiu că masca este foarte importantă, dar în egală măsură, când intri în clasă şi nu vezi nici o reacţie pe ochii copiilor şi tu, ca profesor, trebuie să vorbeşti non-stop cu masca, iarăşi e dificil. Înţeleg rostul şi rolul ei, dar văd şi copiii cărora le e rău. Dacă astăzi, în România, s-ar spune fără mască, jumătatea de oameni care cred în ea ar face exact aceeaşi presiune ca oamenii care nu cred în mască. Şi e extrem de dificil şi de complicat”.

LIVIU CÂMPEAN

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.