Topliţenii se pregătesc de curăţenia de primăvară | Informația Harghitei - jurnal independent
joi , 30 noiembrie 2023
Home » Societate » Topliţenii se pregătesc de curăţenia de primăvară
Topliţenii se pregătesc de curăţenia de primăvară

Topliţenii se pregătesc de curăţenia de primăvară

 La fel ca şi în ceilalţi ani, cel mai mare ajutor va veni de la elevi

La fel ca mai în toate localităţile din ţară, şi în Topliţa, municipiul de pe Mureş, localnicii se pregătesc de curăţenia de primăvară. Iar aici se pune un accent mai mare pe voluntariatul celor tineri. Astfel, cei mai mulţi care vor pune mâna pe mături, pe pensule ori pe saci vor fi elevii celor trei licee şi şcoli din Topliţa. Bineînţeles, în acţiune se vor implica şi persoanele care beneficiază de ajutoare sociale şi în schimbul cărora trebuie să presteze muncă în folosul comunităţii ori cei cărora amenzile le-au fost transformate în ore de muncă.

Primarul municipiului Topliţa, Stelu Platon, spunea că ieri a avut loc o întâlnire cu toate instituţiile şi compartimentele din cadrul primăriei care au atribuţii în domeniul gospodăriei oraşului, peisagistică, a mediului, asistenţă socială, dar şi cu reprezentanţii şcolilor.

Acesta spunea că, în afară de zonele foarte abrupte şi albiile râului Mureş şi ale pâraielor de care se va ocupa o echipă specială din cadrul Serviciului de Voluntariat al primăriei, tot oraşul a fost caroiat, iar curăţenia va avea loc săptămâna viitoare, în perioada 30 martie – 3 aprilie.

Primăria va asigura logistica şi materialele necesare – mănuşi, saci menajeri, utilaje de transport gunoi.

„Programul cu şcolile se face timp de 3 zile, în funcţie de starea vremii, pentru că dacă va ploua rezultatul va fi destul de prost. Vor fi trei zile în care şcolile vor peria, practic, toată zona oraşului Topliţa – de la Monumentul Secu, Gălăuţaş, până la ieşirea spre judeţul Mureş. Nu vorbim numai de străzi, vorbim şi de zona Bánffy, zona Luncani, unde, practic, cetăţenii ar trebui să-şi facă treaba. Dar din experienţă vorbind, din păcate, cetăţenii nu sunt destul de săritori şi atunci cuprindem şi zonele de vegetaţie”, spunea edilul din Topliţa.

Pe lângă această curăţenie de primăvară, în luna aprilie va mai avea loc o amplă acţiune de plantare a 300 de arbuşti ornamentali. Astfel, pe marginea drumului european, de la intrarea în Moglăneşti și până la ieşirea spre Mureş, se vor planta arbuşti care vor avea atât rol peisagistic, cât şi de protecţie a caselor de pe marginea E 578.

Stelu Platon a mai precizat că, pentru prima dată, în acest an se vor efectua două acţiuni de curăţenie în municipiu. A doua curăţenie generală este programată pentru luna octombrie şi vor participa aceleaşi servicii publice şi şcoli din oraş.

LIVIU CÂMPEAN

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.