Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Topliţa: Exerciţiu de alarmare publică | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 4 martie 2024
Home » Societate » Topliţa: Exerciţiu de alarmare publică
Topliţa: Exerciţiu de alarmare publică

Topliţa: Exerciţiu de alarmare publică

 

Marţi, 28 octombrie 2014, în municipiul Topliţa s-a desfăşurat un amplu exerciţiu de alarmare publică la care au participat Comitetul local pentru situaţii de urgenţă Topliţa, serviciile publice profesioniste şi voluntare pentru situaţii de urgenţă de la operatori economici, instituţii, SMURD şi Serviciul de Ambulanţă Harghita, pentru limitarea şi înlăturarea urmărilor unei situaţii de urgenţă determinată de producerea unui cutremur în urma căruia, conform scenariului, au fost afectate patru instituţii de învăţământ preuniversitar (Liceul Teoretic „O.C. Tăslăuanu”, Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”, Liceul Teoretic „Kemény János” şi Şcoala Gimnazială „Miron Cristea”), Spitalul municipal, precum şi SC Aqua Călimani SRL Topliţa.

În sala de şedinţe a Consiliului local, după ce preşedintele Comitetului local pentru situaţii de urgenţă, Stelu Platon, primarul municipiului Topliţa, a salutat prezenţa factorilor responsabili pe linia situaţiilor de urgenţă, reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Oltul” Harghita au prezentat concepţia exerciţiului, care la ora fixată s-a desfăşurat în trei etape: evacuare la instituţiile de învăţământ în urma producerii unui cutremur; intervenţie pentru limitarea şi stingerea unui incendiu la Spitalul Municipal Topliţa, exerciţiu de intervenţie în caz de accident chimic la SC Aqua Călimani SRL Topliţa, exerciţiu demonstrativ al DJI Harghita.

Scopul acestui exerciţiu a fost de a pregăti şi evalua forţele şi mijloacele implicate în caz de urgenţe, pregătirea populaţiei pentru cunoaşterea semnalelor de alarmare şi aplicarea măsurilor de protecţie, verificarea sistemului de înştiinţare, alarmare şi a audibilităţii semnalelor pe teritoriul municipiului etc.

Prin exerciţiu s-a urmărit activitatea personalului din serviciile profesioniste, voluntare şi private la intervenţia în situaţii de urgenţă, precum şi realizarea cooperării cu forţele care asigură îndeplinirea funcţiilor de sprijin în situaţii de urgenţă.

De menţionat faptul că premergător exerciţiului s-au desfăşurat activităţi de informare preventivă desfăşurate de reprezentanţi ai ISU Harghita.

La sfârşitul exerciţiului s-a făcut bilanţul activităţilor, unde s-au tras concluzii, s-au făcut observaţii pentru îmbunătăţirea activităţii, acordându-se în final calificativul de FOARTE BINE.

Vasile GOTEA

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.