(articol publicitar)
Te-ai mutat de curând într-un cartier nou și nu cunoști ce fel de vecini ai? Sau ai mereu teama că se poate întâmpla un eveniment nefericit, precum incendiu sau inundație, când nu ești acasă, care să îți aducă prejudicii? Nu mai trăi în stres și griji, deoarece ai la dispoziție metode simple de a-ți pune la punct locuința, în așa fel încât să fie ferită atât de hoți, cât și de alte situații periculoase neprevăzute.
Iată care sunt cele 7 metode pentru a te simți în siguranță acasă:
1. Schimbă yalele ușilor
Dacă te-ai mutat într-o casă care anterior a fost locuită de alți locatari, primul lucru pe care trebuie să îl faci este să schimbi yalele, deoarece este evident că foarte multe persoane, fie membri din familie, fie prieteni ai vechilor proprietari, au o copie a cheii de la intrare, ceea ce reprezintă un risc pentru siguranța ta.
2. Montează un sistem de alarmă
Potrivit sfaturilor specialiștilor, aceasta este una dintre cele mai bune metode pentru a ține hoții la distanță de casa ta, dar chiar dacă nu îți permiți un astfel de sistem, poți pune plăcuțe și alte semne care să îi facă pe răufăcători să creadă că locuința este securizată, descurajându-i astfel să o spargă.
3. Instalează un detector de fum și un senzor de inundații
Hoții nu sunt singura problemă cu care te poți confrunta, focul fiind un pericol uriaș pentru orice proprietar, dacă nu sunt respectate regulile de siguranță. Astfel, pentru a scăpa de această grijă, alege un sistem antiincendiu de la A2t, care să reducă prejudiciile până la sosirea pompierilor.
De asemenea, o defecțiune a țevilor de scurgere, pe lângă faptul că presupune reparații costisitoare, se poate transforma într-o inundație serioasă, care să îți distrugă bunuri scumpe, precum parchetul sau mobila. Pentru a evita astfel de incidente, montează sub chiuvetă un senzor de apă.
4. Alege sistemele de iluminat cu senzori
La poartă, în grădină și în zonele mai întunecate ale proprietății tale, este recomandat să ai sisteme de iluminat care se aprind atunci când cineva trece pe lângă ele, astfel încât hoții să nu îndrăznească să se apropie de casa ta, iar pe cei mai curajoși, să îi alunge imediat.
5. Acordă atenție vegetației din curte
Chiar dacă o grădină luxuriantă, cu multă verdeață, este un loc relaxant, în care te simți ferit de ochii curioși ai vecinilor, prezintă totuși dezavantajul de a oferi infractorilor oportunitatea de a se face nevăzuți printre arbuștii și plantele bogate, reușind să pătrundă în locuința ta fără să ridice suspiciuni. Așadar, asigură-te că nu există plante care să permită acest lucru în apropierea geamurilor, ușilor și altor intrări.
6. Ia-ți un câine
Nu trebuie să fie neapărat o rasă de pază, deoarece majoritatea hoților se tem de aceste animale în general și evită proprietățile unde aud câini lătrând sau unde văd plăcuțe pe gard cu atenționarea despre existența unui exemplar agresiv.
7. Împrietenește-te cu vecinii
O relație bună cu vecinii este de dorit, deoarece ei sunt cei care pot arunca un ochi asupra casei tale când ești plecat și să alerteze poliția dacă văd o persoană necunoscută care încearcă să pătrundă prin efracție.
În concluzie, pentru siguranța ta și a familiei tale, ai grijă de casa ta aplicând aceste metode care să vă ferească de hoți și alte situații neplăcute.
Sursa foto: shutterstock.com