Toboşari care au cântat în formaţii celebre sau alături de alţi muzicieni renumiţi vor fi prezenţi la Festivalul Ritm Dob-Ban din Miercurea Ciuc | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 6 decembrie 2023
Home » Timp Liber » Toboşari care au cântat în formaţii celebre sau alături de alţi muzicieni renumiţi vor fi prezenţi la Festivalul Ritm Dob-Ban din Miercurea Ciuc
Toboşari care au cântat în formaţii celebre sau alături de alţi muzicieni renumiţi vor fi prezenţi la Festivalul Ritm Dob-Ban din Miercurea Ciuc

Toboşari care au cântat în formaţii celebre sau alături de alţi muzicieni renumiţi vor fi prezenţi la Festivalul Ritm Dob-Ban din Miercurea Ciuc

Festivalul de percuţie Ritm Dob-Ban, care va avea loc la Miercurea Ciuc, în aceeaşi perioadă cu Zilele Oraşului, vă aduce anul acesta câteva nume importante din lumea tobelor.

Din Iran şi Serbia va sosi un duo special – Mehdi Aminian şi Nadishana – iar din Timişoara va veni un trio aflat în ascensiune muzicală: JazzyBIT. Teodor Pop (pian, claviaturi), Mihai Moldoveanu (bas) şi Szabó Csongor-Zsolt (tobe) activează din 2012 şi oferă o combinaţie energică de jazz şi rock, presărată pe alocuri cu blues, latin şi funk. Grupul îşi descrie stilul ca fiind „loud jazz”.

De peste Ocean, din America, va veni la Miercurea Ciuc Jimmy Keegan, iar din Norvegia va sosi Baard Kolstad.

Baard Kolstad, la cei 27 de ani ai săi – precizează organizatorii festivalului – este un fenomen la tobe, adunând milioane de vizualizări la Youtube cu performanţele lui supraomeneşti, ca muzician de stradă.

E o plăcere să priveşti şi să asculţi stilul lui creativ, unic în domeniul celui mai nou val de rock progresiv”.

Baard Kolstad este cunoscut publicului şi din formaţiile Leprous, Rendezvous Point, DJ&DRUMS, în care activează.

„Un talent aparte, un muzician şi un om excelent se întoarce la Miercurea Ciuc!

Incredibilul concert al lui Jimmy Keegan, tobarul lui Santana, din 2013, la festivalul nostru a avut o reuşită fără pereche”, se precizează în cadrul unui comunicat de presă emis de către organizatorii evenimentului.

Festivalul DobBan ghidează spectatorii în lumea ritmului muzicii jazz, world music, fusion şi rock progresiv, având ca element de bază tobele şi instrumentele de percuţie.

În afara concertelor, care oferă experienţe de neegalat, vor avea loc şi cursuri, prezentări, activităţi pentru copii şi o varietate largă de alte programe interesante. Astfel, atât copiii, cât şi adulţii pot obţine o perspectivă nouă despre lumea magică a instrumentelor de percuţie, câştigând o viziune mai clară asupra lumii magice a artiştilor percuţionişti.

În organizarea Fundaţiei Agora, cea de-a 13-a ediţie a Festivalului internaţional de ritm şi percuţie Dob-Ban va avea loc pe 3 august, în curtea Cetăţii Mikó din Miercurea Ciuc.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.