Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Thomas Ryde: Avem nevoie de o viziune că vom deveni cei mai buni din lume! | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 27 mai 2024
Home » Sport » Thomas Ryde: Avem nevoie de o viziune că vom deveni cei mai buni din lume!
Thomas Ryde: Avem nevoie de o viziune că vom deveni cei mai buni din lume!

Thomas Ryde: Avem nevoie de o viziune că vom deveni cei mai buni din lume!

Numit la cârma naţionalei feminine înaintea „Trofeului Carpaţi”, Thomas Ryde, şi-a intrat deja în pâine şi a efectuat primul antrenament la Cluj alături de tricolore.

Tehnicianul suedez a explicat, pentru fanii handbalului românesc, care sunt obiectivele sale imediate şi pe termen lung.

Federaţia Română de Handbal: Aţi asistat duminică la duelul dintre HCM Baia Mare şi Viborg. Care este prima impresie despre handbalul românesc?

Thomas Ryde: Legat de acest meci pot spune că Baia Mare a jucat absolut extraordinar. A avut mai multe jucătoare proaspete la dispoziţie şi a tranşat meciul în ultimele opt minute din prima repriză.

F.R.H.: Aveţi timp scurt la dispoziţie pentru a vă acomoda. Care este obiectivul numărul unu?

T.R.: Să implementez o strategie pentru formulele defensive cinci plus unu şi şase în linie pe semicerc. Apoi, îmi doresc acelaşi lucru şi în atac şi voi lucra teme individuale cu fiecare jucătoare pentru barajul cu Serbia.

F.R.H.: Credinţa fanilor de handbal din România este că naţionala feminină este o echipă de aur, dar cu probleme la capitolul mentalitate. Sunteţi magicianul care va schimba asta?

T.R.: Oamenii au multe opinii şi nu vreau să le comentez, dar există într-adevăr mult talent în echipă. Jucătoarele au o tehnică foarte bună în regim de viteză. Probabil va fi nevoie să lucrăm totuşi mai mult tactic şi la capitolul unitate de grup, pentru că jucătoarele provin de la multe echipe. Voi face propriul research (propria căutare) şi voi discuta cu toate jucătoarele pentru a descoperi eventualele probleme.

F.R.H.: Cunoşteaţi jucătoare din România înainte să ajungeţi la naţională?

T.R.: Da, bineînţeles. Cu multe dintre ele m-am întâlnit în cupele europene în calitate de adversar. Sunt însă fete din noua generaţie de 18-21 ani şi chiar mai tinere pe care nu le cunosc şi sunt foarte interesat să fac asta cât se poate de rapid.

F.R.H.: Cristina Neagu este un star pe plan mondial. Ce rol va avea ea în strategia dvs.?

T.R.: În primul rând să creeze situaţii de a marca pentru restul jucătoarelor. Când ea este în ofensivă, adversarele consumă multă energie pentru a o anihila şi putem valorifica asta. Mă gândesc totodată la metode de a optimiza faza defensivă cu ajutorul ei, deoarece Cristina se mişcă foarte rapid pe semicerc şi înţelege bine jocul tactic.

F.R.H.: În viaţa privată sunteţi un om de afaceri. Când credeţi că handbalul poate deveni o industrie în România cu ajutorul unei strategii bine gândite de marketing?

T.R.: Începând chiar de acum! Întotdeauna există oportunităţi să faci business cu o asemenea echipă de valoare şi cu interesul fanilor români pentru handbal. E nevoie doar să unim cele două lucruri şi de o viziune că putem deveni cei mai buni din lume.

F.R.H.: „Trofeul Carpaţi” adună la start patru naţionale de talie mondială. Ce aşteptări aveţi de la competiţie?

T.R.: Este o oportunitate excelentă să arătăm fanilor un handbal de calitate. Brazilia are un stil atractiv pentru spectatori, diferit de cel al naţionalelor din Europa. Se bazează mult pe calitatea individuală a jucătoarelor şi pe situaţiile de unu la unu, de aceea va fi o provocare pentru noi. De partea cealaltă, Suedia şi Germania au tradiţie în handbal şi un joc bine organizat tactic. Sper că vom juca în finala mare.

F.R.H.: Personal v-aţi propus cucerirea unei medalii majore, cu naţionala României, la următoarele turnee finale?

T.R.: Obiectivele mele sunt pe termen lung. Obţinerea unei medalii este un proces în sine, construcţia se face însă pas cu pas. În filosofia mea priorităţile sunt legate de îmbunătăţirea calităţii jocului, cooperarea în cadrul grupului, eficienţa jocului şi optimizarea resurselor într-un mod mai inteligent.

F.R.H.: Multă baftă!

T.R.: Mersi mult, o să am nevoie.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.