Termometre cu infraroșu donate Spitalului Județean de Urgență | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 9 decembrie 2023
Home » Sănătate » Termometre cu infraroșu donate Spitalului Județean de Urgență
Termometre cu infraroșu donate Spitalului Județean de Urgență

Termometre cu infraroșu donate Spitalului Județean de Urgență

După echipamentele de protecție (maști chirurgicale, viziere, combinezoane) donate Spitalului Județean de Urgență, Asociația Rotary Club Miercurea Ciuc a donat, luni, unității medicale 20 de termoscannere cu infraroșu, a anunțat Biroul de presă al unității medicale. Aparatele de măsurare a temperaturii non contact vor fi folosite atât la triajul pacienților, cât și în secțiile unde este mare nevoie de ele.

Astfel de aparate sunt cu atât mai valoroase – și nu facem referire la cost, deloc de neglijat nici acesta – în contextul pandemiei COVID-19, când interesul față de termoscannerele cu infraroșu, ușor de manevrat, rapide și sigure, beneficiind inclusiv de spațiu de stocare, a crescut considerabil.

Managerul SJU, dr. Konrád Judit a primit cu bucurie donația și și-a exprimat recunoștința față de eforturile asociației în direcția sprijinirii activității medicale a unității pe care o conduce.

„Rotary Club a fost printre primii care ne-au ajutat și acest lucru este foarte important. În incertitudinea de la începutul pandemiei, a fost liniștitor acest ajutor și faptul că sprijinul a venit repede”, a declarat managerul spitalului județean harghitean, citată de Biroul de presă al SJU.

Termoscannerele cu infraroșu au fost distribuite, în cursul zilei, secțiilor spitalului unde folosirea acestora este imperios necesară: Cortul de tiraj, Unitatea de Primiri Urgențe, Secția de Terapie Intensivă, Secția pentru Îngrijirea Pacienților Covid-19, Secția de Pediatrie și Centrul de Sănătate Vlăhița.

Până în prezent, Asociația Rotary Club Miercurea Ciuc a sprijinit spitalul județean cu aparatură și echipamente de protecție în valoare de 77.000 de lei.

DANIELA MEZEY

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.