Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Teatrul „Ludicus” Topliţa pune în scenă piesa „Dineu cu proşti” | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 17 aprilie 2024
Home » Cultură » Teatrul „Ludicus” Topliţa pune în scenă piesa „Dineu cu proşti”
Teatrul „Ludicus” Topliţa pune în scenă piesa „Dineu cu proşti”

Teatrul „Ludicus” Topliţa pune în scenă piesa „Dineu cu proşti”

Liceeni din trupa de teatru „Ludicus” a Casei de Cultură Topliţa se pregătesc să aducă în faţa publicului o versiune a renumitei piese „Dineu cu proşti”, a dramaturgului şi regizorului francez Francis Paul Veber. Repetiţiile sunt în toi, emoţiile mari, iar rezultatul final va fi prezentat în premieră miercuri, 3 aprilie, începând cu ora 18:00, pe scena Casei de Cultură Topliţa. Tinerii actori vă aşteaptă aşadar cu drag la o comedie cultă, în care comicul se împleteşte cu psihologicul.

Noua producţie teatrală propusă de „Ludicus” are menirea de a vă desprinde de grijile cotidiene şi de a vă introduce în lumea editorului Pierre Brochant şi a celorlalte personaje conturate cu măiestrie de Veber. Din distribuţie fac parte tineri pe care i-aţi mai putut vedea în alte piese marca „Ludicus”, dar şi două nume noi. Ei sunt Matei Straia (François Pignon), David Bordea (Pierre Brochant), Viorel Moldovan (Lucien Cheval), Andrea Patka (Christine Brochant), Lorena Cotfas (Marlène Sasseur), Alexandru Baciu (Juste LeBlanc) şi Marcel Stoian (Dr. Archambault). De regie s-au ocupat şi de această dată Daniela Buzilă (regia artistică) şi David Bordea (regia tehnică).

De ce să veniţi miercuri la teatru?

„Dineu cu proşti” este o comedie ce îmbină perfect toate tipurile de comic… Sperăm că nivelul performanţei impus de aceşti tineri actori talentaţi să vă uimească şi pe dumneavoastră precum m-au uimit pe mine. (Alin Negrea, coordonator Casa de Cultură Topliţa)

„Dineu cu proşti” – o piesă despre oameni, făcută cu oameni, care are ca temă „prostia”. Aţi ales bine! Această comedie cultă, bine construită, alertă, vie, vă va face să uitaţi de griji, să râdeţi şi iar să râdeţi. Consistenţa psihologică a piesei face ca spectacolul să fie pe gustul tuturor. Încercaţi la sfârşitul piesei să răspundeţi la câteva întrebări: „Ce înseamnă să fii prost?” sau „Ce înseamnă să fii deştept?”. Şi, nu în ultimul rând, întrebaţi-vă: „Cine are dreptul să decidă despre alţii cât de proşti sau deştepţi sunt?”. Oare de ce oamenii sunt tentaţi să-i creadă proşti pe semenii lor – oameni simpli, poate prea simpli – înainte de a-i cunoaşte? (Daniela Buzilă, regia artistică)

Vă invit cu drag la comedia cultă „Dineu cu proşti” pentru a vă desprinde măcar timp de două ore de cotidian, două ore în care veţi gusta din deliciile tragi-comice ale piesei noastre, lăsându-vă intrigaţi de consistenţa psihologică a acesteia. (David Bordea – actor, regie tehnică)

Intrarea se face pe baza unor bilete gratuite ce se pot procura de la Centrul de Informare Turistică Topliţa, zilnic, în intervalul orar 10:00-17:00, online sau înainte de începerea reprezentaţiei. Accesul în sala de spectacole nu mai este permis după începerea reprezentaţiei.

Spectacolul nu este recomandat minorilor cu vârsta sub 12 ani.

Cosmina Marcela OLTEAN

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.