Tabără comună a elevilor români şi maghiari din Miercurea-Ciuc | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 19 iunie 2024
Home » Societate » Tabără comună a elevilor români şi maghiari din Miercurea-Ciuc
Tabără comună a elevilor români şi maghiari din Miercurea-Ciuc

Tabără comună a elevilor români şi maghiari din Miercurea-Ciuc

În cadrul proiectului „Convieţuirea interetnică în viziunea tineretului”, elevi de la Colegiul Naţional „Octavian Goga” şi Liceul Teologic Romano-Catolic „Segítő Mária” au participat pentru a doua oară la o tabără comună găzduită de Băile Homorod.

Potrivit biroului de presă al Consiliului Judeţean Harghita, în cadrul taberei liceenii au purtat discuţii şi cu Csák László, expert de dezvoltare teritorială, născut în Ungaria şi stabilit la Miercurea Ciuc, şi care a învăţat limba română în mod autodidact.

Din cadrul evenimentului nu au lipsit activităţile de team-building, la finalul cărora elevii au primit câte o parte dintr-un puzzle de 20 de piese. Astfel, completarea acestuia se va putea face doar dacă la următoarea întâlnire ce va avea loc la mijlocul lunii noiembrie vor participa toţi elevii ce au fost şi acum în tabără.

În cadrul unei activităţi de grup au fost stabiliţi paşii de urmat pentru ca întâlnirile grupului să fi regulate, dar s-a vorbit şi despre posibilitatea organizării unor programe comune în care să fie cooptaţi şi alţi elevi. Printre programele propuse de liceeni se amintesc seratele de filme româneşti şi maghiare, ore de limbă română şi maghiară susţinute de elevi, dar şi alte activităţi sportive.

Referitor la următoarea întâlnire, care va avea loc sub denumirea Puzzle-Day, în cadrul comunicatului de presă se precizează că elevii vor trebui să-şi aleagă un nume pentru grupul lor, iar dintre temele pe care aceştia le vor dezbate se aminteşte de realizarea unui sondaj de opinie în care va fi evaluată necesitatea programelor comune, dar şi idei privind desfăşurarea unor activităţi comune, inclusiv.

LIVIU C.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.