Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Szabó Zsolt este noul prefect al judeţului Harghita | Informația Harghitei - jurnal independent
joi , 27 ianuarie 2022
Home » Politic » Szabó Zsolt este noul prefect al judeţului Harghita
Szabó Zsolt este noul prefect al judeţului Harghita

Szabó Zsolt este noul prefect al judeţului Harghita

Noul prefect al judeţului Harghita este, începând cu data de 1 aprilie, Szabó Zsolt, un profesor de limba şi literatura română din Gheorgheni şi membru al formaţiunii politice PLUS.

Szabó Zsolt s-a născut în data de 23 iunie 1983, şi-a desfăşurat activitatea începând din 2004 în calitate de profesor titular de limba şi literatura română la Colegiul Tehnic „Batthyány Ignác” din Gheorgheni, iar din data 1 octombrie 2020 a fost şi cadru didactic asociat la Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei din cadrul Universităţii „Babeş Bolyai” din Cluj-Napoca. În perioada 1 septembrie 2017 – 31 august 2020, Szabó Zsolt a fost lector de limba română la Universitatea de Ştiinţe din Szeged, iar între 1 octombrie 2019 şi 30 iunie 2020 a fost redactor la Societatea de Radiodifuziune din Ungaria, având printre activităţile şi responsabilităţile principale realizarea emisiunilor radio pentru comunitatea de români din această ţară. Noul prefect al judeţului este doctor în filologie şi este autor şi coautor al mai multor cărţi şi publicaţii.

Într-un text făcut public cu prilejul numirii în funcţie, acesta a arătat că indiferent de locul în care şi-a desfăşurat activitatea, a lucrat foarte bine în echipă şi s-a bazat întotdeauna pe aceasta. „Am convingerea că în Harghita avem o echipă puternică. Prima echipă pe care mă bazez este cea din cadrul Instituţiei Prefectului pe al cărei profesionalism contez pentru îndeplinirea cu cinste a atribuţiilor mele ca reprezentant al guvernului în judeţul Harghita. În spiritul prevederilor legale între prefect, primari şi consilii locale, consiliul judeţean şi preşedintele consiliului judeţean, nu există raporturi de subordonare ci doar de colaborare în vederea respectării legalităţii actelor administrative în interesul judeţului Harghita. De asemenea, mă bazez pe colegii din USR-PLUS, dar şi pe colegii din celelalte formaţiuni politice în special în ceea ce priveşte eficientizarea acestei activităţi ca să reuşim o implementare a programului de guvernare, a strategiilor Guvernului în interesul cetăţenilor respectiv locuitorii judeţului Harghita. Mă bazez pe sprijinul presei care de cele mai multe ori a fost definită ca fiind cel mai temut partener. Consider că presa este un partener absolut necesar. (…). Vreau să vă asigur că voi veghea la respectarea legalităţii în judeţul Harghita şi niciodată nu voi cere unei instituţii publice să îşi depăşească atribuţiile conferite de lege, convins fiind că în momentul în care o instituţie publică îşi depăşeşte atribuţiile prevăzute în lege, cu siguranţă va genera conflicte pe care nu ni le dorim nici unii dintre noi. Îmi doresc să fiu un factor de uniune şi nu de dezbinare, un factor de echilibru şi stabilitate pentru judeţul Harghita, iar împreună cu reprezentanţii întregii clase politice, atât cât îmi permite funcţia, să canalizez toate eforturile pentru dezvoltarea judeţului şi pentru binele locuitorilor săi”, a precizat Szabó Zsolt. (Emil Groza)

Comentarii:

comentarii

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.