Suspecţi pentru comiterea unor înşelăciuni, identificaţi de poliţiştii harghiteni | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 6 decembrie 2023
Home » Societate » Suspecţi pentru comiterea unor înşelăciuni, identificaţi de poliţiştii harghiteni
Suspecţi pentru comiterea unor înşelăciuni, identificaţi de poliţiştii harghiteni

Suspecţi pentru comiterea unor înşelăciuni, identificaţi de poliţiştii harghiteni

 Aceştia, prin metoda „locuri de muncă în străinătate”, au reuşit să înşele peste 30 de persoane

 

Un caz mai complex la care au lucrat poliţiştii de la Serviciul de Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Harghita s-a finalizat cu arestarea preventivă a unui suspect.

Potrivit biroului de presă al IPJ Harghita, cercetările au început la începutul lunii august, atunci când la mai multe subunităţi de poliţie din judeţ au fost înregistrate sesizări care aveau acelaşi obiect: înşelăciuni comise prin metoda „locuri de muncă în străinătate”.

„În cauză a fost desfăşurat un volum însemnat de activităţi specifice de cercetare şi investigaţie în urma cărora s-a stabilit că autori necunoscuţi au publicat numeroase anunţuri în presa scrisă şi on-line, prin care publicul era informat că se oferă locuri de muncă în străinătate, fiind indicate anumite numere de telefon, pentru relaţii suplimentare, iar atunci când cei interesaţi apelau numerele respective de telefon le erau solicitate diferite sume de bani ca avans, după care autorii nu mai erau de găsit”, se precizează într-un comunicat de presă emis de IPJ Harghita.

Conform sursei citate, cu sprijinul specialiştilor unor structuri operative ale MAI şi al poliţiştilor mureşeni, s-a reuşit formarea unui cerc de suspecţi, iar la sfârşitul săptămânii trecute au fost efectuate 7 percheziţii pe raza judeţelor Harghita şi Mureş. De la domiciliul suspecţilor au fost ridicate carduri bancare, contracte de muncă în străinătate, telefoane mobile şi cartele telefonice, despre care se crede că au fost folosite la săvârşirea infracţiunilor.

De asemenea, au fost identificaţi şi principalii suspecţi, aceştia fiind S.I.L. de 35 de ani, M.I. de 27 de ani, ambii din comuna Eremitu, judeţul Mureş, şi N.L. de 21 de ani, din Târgu-Mureş. Faţă de S.I.L., Judecătoria Miercurea-Ciuc a dispus măsura arestării preventive pentru 30 de zile.

În comunicatul de presă se mai precizează că până acum au fost identificate 30 de victime, dar numărul acestora ar putea să crească. Totodată, în afară de avansul plătit suspecţilor, prejudiciul păgubiţilor poate fi mult mai mare, dacă se ţine cont de faptul că 5 persoane îşi cumpăraseră chiar şi bilete de avion către o ţară nordică, unde li se promiseseră locuri de muncă.

LIVIU C.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.