Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Surpriză pentru elevii Şcolii Generale „Jokai Mór” din Băile Tuşnad | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 20 mai 2024
Home » Învățământ » Surpriză pentru elevii Şcolii Generale „Jokai Mór” din Băile Tuşnad
Surpriză pentru elevii Şcolii Generale „Jokai Mór” din Băile Tuşnad

Surpriză pentru elevii Şcolii Generale „Jokai Mór” din Băile Tuşnad

Luni, când se reiau cursurile după vacanţa de Crăciun, elevii care frecventează cursurile Şcolii Gimnaziale „Jokai Mór” din Băile Tuşnad vor avea o mare şi plăcută surpriză. Aş dori tare mult să le văd chipurile când vor păşi în clădire, pentru că, din câte am aflat, în aceste două săptămâni de vacanţă s-a făcut o schimbare în aspectul estetic al interiorului şcolii şi asta se datorează iniţiativei – nu greşesc dacă spun – lăudabile a preşedintelui Asociaţiei ADVENTURE din localitate, d-l Butyka Zsolt, care mi-a relatat cum a început şi cum s-a sfârşit totul.

– De peste 25 de ani, mai precis după Revoluţie – spunea preşedintele – la această şcoală nu s-a făcut nimic remarcabil în interior, mă gândesc la ceva care să rupă monotonia. Am discutat cu directoarea şcolii, d-na Gabriela Vâlcan, şi la capătul discuţiei, aflând că în bugetul şcolii mai erau aproximativ 5.000 de lei, i-am propus să facem ceva frumos şi util. Zis şi făcut. Pereţii coridorului de la parterul şcolii, unde învaţă elevii din clasele I-IV, vopsiţi cu vopsea de ulei i-am lambrisat cu un lambriu colorat care imită creioanele colorate, iar coridorul de la etaj unde învaţă elevii claselor V-VIII l-am lambrisat, de asemenea, dar altfel decât la parter. Lambriul este alcătuit din cinci tipuri de culori din bait, pe orizontală, un design atât de reuşit încât mulţi dintre cei care au lucrat efectiv la realizarea lui au spus că vor aşa ceva şi acasă. Am amintit de cei care au lucrat, concret este vorba despre 38 de voluntari din oraş şi 5 tineri din străinătate: din Letonia (1), din Ungaria (2), din Germania (1), din Italia (1). Ceea ce a rezultat a stârnit admiraţia inclusiv a arhitectului Korodi Szabolcs, care ne-a felicitat şi a apreciat că design este de 5 stele.

Iată ce au realizat prin muncă voluntară cei 38 + 5 voluntari, printre care şi fosta dirigintă a preşedintelui Butyka Zsolt, o doamnă admirabilă care acum este pensionară, dar încă nu se simte ruptă de preocupările şcolii. Ceea ce s-a făcut cu numai 5.000 de lei, în alte condiţii, cu scoaterea la licitaţie a lucrării şi tot ce ţine de asta, ar fi costat pe puţin 80.000 de lei, cu atât mai mult, aşadar, merită să evidenţiem faptul că, acolo unde comunitatea vrea şi se uneşte, prin voluntariat se pot face multe lucruri şi frumoase şi utile.

 

AURELIA ILUŢ

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.