Suporterii dinamovişti pot urmări meciul pe un ecran amplasat în apropierea stadionului | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 22 iunie 2024
Home » Sport » Suporterii dinamovişti pot urmări meciul pe un ecran amplasat în apropierea stadionului
Suporterii dinamovişti pot urmări meciul pe un ecran amplasat în apropierea stadionului

Suporterii dinamovişti pot urmări meciul pe un ecran amplasat în apropierea stadionului

Conducerea clubului din Miercurea-Ciuc, alături de primărie şi jandarmerie, vor asigura un spaţiu lângă sala sporturilor, în apropiere de stadionul de fotbal, de unde suporterii dinamovişti care nu au bilete vor putea urmări meciul retur de baraj pentru menţinerea/promovarea în prima ligă pe un ecran. Totodată, acest spaţiu este îngrădit şi protecţia va fi asigurată de Gruparea de Jandarmi Mobilă Mureş.

În cadrul unei conferinţe de presă organizată cu acest prilej, Korodi Attila, primarul municipiului Miercurea-Ciuc, spunea că „este important să oferi condiţii relativ normale celor care nu au bilete şi totuşi vin la un meci, să fie pe lângă stadion în municipiul Miercurea-Ciuc”.

Edilul mai spunea că suporterii dinamovişti care vor sosi la Miercurea-Ciuc şi care nu au bilete vor sta în parcarea de la sala sporturilor. Acolo, conducerea clubului harghitean va monta un ecran pe care să poată urmări partida de fotbal.

Întrebat dacă are un mesaj pentru suporterii echipei bucureştene, Korodi Attila spunea că „sunt bineveniţi. Sper să fie fair play şi, indiferent de rezultat, să plece acasă cu un sentiment bun. Meciul poate să aibă orice rezultat. Noi sperăm ca FK să ajungă în Superligă. Dinamoviştii nu doresc acestea, este normal. Avem două echipe, suntem suporteri, dar cine câştigă trebuie să se bucure, cine pierde trebuie să-şi asume această pierdere”.

Legat de numărul de suporteri vehiculat în ultimele zile care ar urma să ajungă în oraş, primarul afirma că „cei 10.000 de dinamovişti care au fost anunţaţi este o cifră foarte idealistică. Probabil şi meciul de la Bucureşti a calmat spiritele pentru că Dinamo porneşte favorită în acest meci. Probabil vor ajunge o mie – două mii de persoane, dar datele pe care le avem spun că numărul va fi mult mai redus faţă de ce s-a anunţat iniţial”.

La rândul său, Ábrahám Előd-Lajos, consilier local şi preşedintele Comisiei pentru sănătate, protecţie socială, tineret, sport, agrement, turism şi culte din cadrul Consiliului Local Miercurea-Ciuc, spunea că „este foarte important pentru noi ca să facem toate activităţile sportive, mai ales de o anvergură aşa de mare, cât mai sigure şi cât mai frumoase. Nu vrem câteva incidente să strice ziua tuturor sau să lase nişte pagube care să lase un gust amar sportului”.

***

Gruparea Peluza Cătălin Hîldan a anunţat că autocarele cu suporterii dinamovişti aveau programul de plecare din Bucureşti la ora 13:00. Aşadar, în Miercurea-Ciuc nu vor sosi înainte de ora 18:00.

De asemenea, se aşteaptă ca alţi suporteri să vină pe cont propriu din mai multe zone ale ţării.

Reamintim că pentru meciul retur clubul ciucan le-a oferit suporterilor oaspeţi 120 de bilete, conform protocolului.

Potrivit as.ro, partida va fi arbitrată de Horaţiu Feşnic.

Echipe probabile

Miercurea-Ciuc: Gyenge Szilárd – Nagy János, Kelemen Dávid, Csürös Attila, Apro Claudiu – Veres Szilárd, Soufiane Jebari – Szondi Botond, Babati Benjamin, Gal-Andrezly Peter – Jelena Richárd; antrenor Ilyés Róbert;

Dinamo: Golubovic – Moura, Patriche, Homawoo, Amzăr – Gnahore, Milanov, Pavicic – Bani, Abdallah, Politic; antrenor Zeljko Kopic.

În meciul tur, disputat săptămâna trecută, Dinamo s-a impus cu 2-0.

Câştigătoarea acestei duble manşe va evolua sezonul următor în prima ligă de fotbal.

LIVIU C.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.