Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Super-ofertă de tratament balnear iarna, la Hotel Tuşnad | Informația Harghitei - jurnal independent
duminică , 19 mai 2024
Home » Sănătate » Super-ofertă de tratament balnear iarna, la Hotel Tuşnad
Super-ofertă de tratament balnear iarna, la Hotel Tuşnad

Super-ofertă de tratament balnear iarna, la Hotel Tuşnad

  • Închis ani buni în sezonul rece, Hotelul Tuşnad din staţiunea Băile Tuşnad oferă de câţiva ani încoace o super-ofertă care se bucură de mare căutare, apreciată de turişti atât din punct de vedere al preţului, cât şi pentru procedurile incluse

Din punct de vedere al turismului balnear, anul 2023 a debutat în forţă la Hotelul Tuşnad, având în vedere numărul mare de turişti – peste 100 pe serie – care au rezervat locuri şi au ajuns aici încă din prima săptămână a anului, pentru a-şi îmbunătăţi starea de sănătate fizică şi psihică. Super-oferta promoţională, valabilă în perioada 15 ianuarie – 29 aprilie 2023 s-a dovedit de bun augur.

Medicul balneolog al hotelului Tuşnad, dr. Sachin Sharma, ne spune că procedurile disponibile la Baza de Tratament a hotelului sunt: Hidrokinetoterapia, Kinetoterapia, Mofeta, Împachetările cu parafină, Electroterapia, Magnetoterapia, Ultrasunetele şi Apele minerale terapeutice. Procedura de terapie cu ape minerale este unică în zonă, ea făcându-se în bazin şi nu în cadă, spre deosebire de alte zone din ţară. Majoritatea persoanelor care vin la tratament în Băile Tuşnad optează pentru o cură de cinci zile.

„În general, tratamentele de fizioterapie se recomandă pentru zece zile, dar ca şi cură de mentenanţă, de întreţinere, de prevenţie sunt suficiente şi cinci zile. De obicei pacienţii revin la noi după şase luni, când efectele tratamentului încep să scadă şi reapar durerile articulare, la genunchi, la şold, cele musculare. Ar fi de preferat să revină la cinci luni, când încă nu au dureri, pentru a prelungi efectele terapiei cu câteva luni. Efectul terapiilor este foarte diferit faţă de un centru de recuperare şi este dat de apele minerale care permit o oxigenare mai puternică a organismului, datorită căreia durerea este redusă, permiţând şi o relaxare musculară mai profundă”, ne explică dr. Sachin Sharma.

Terapiile de la Hotelul Tuşnad sunt recomandate în cazul persoanelor cu forme cronice de artroză – gonartroza la genunchi, coxartroză la şolduri – dar şi în cazul problemelor neurologice – lombosciatică sau dureri generate de hernia de disc care provoacă dureri de spate – dar există terapii şi tratamente potrivite şi pentru persoanele care au suferit în trecut un accident vascular şi au rămas cu diferite deficienţe.

„Staţiunea noastră este considerată în general una pentru recuperare cardiovasculară, datorită efectelor apelor minerale care provoacă vasodilataţie, scăzând tensiunea arterială. De exemplu, Băile Tuşnad este recomandată pacienţilor care au o tensiune arterială mare, nicidecum staţiuni precum Felix sau Herculane, unde apa termală le creşte tensiunea. Apele noastre minerale, prin efectul de scădere a tensiuni, le permite pacienţilor să efectueze şi celelalte terapii. Pe lângă efectele benefice ale apei minerale, staţiunea Băile Tuşnad beneficiază şi de un climat tonic, puternic ionizat, care contribuie la starea de bine a pacientului. Din acest motiv, Băile Tuşnad este recomandată şi pacienţilor care suferă de stres, de anxietate sau de depresie, precum şi de epuizare la locul de muncă, persoane care pot fi tratate cu ajutorul factorilor de cură naturali, cu masaje de relaxare, cu terapie cu apă minerală şi inspirând pur şi simplu aerul puternic ozonat, toate acestea revigorându-i. Lor le este recomandată periodic câte o cură de cinci zile”, prescrie dr. Sachin Sharma.

Potrivit domniei sale, la Hotel Tuşnad au început să vină şi persoane mai tinere, de peste 35 de ani, care conştientizează că prevenţia unor afecţiuni este foarte utilă pentru toată lumea, dar mai ales pentru persoanele care au în familie rude apropiate sau mai îndepărtate care suferă de anumite afecţiuni care pot fi moştenite.

„Oamenii au început să fie mai conştienţi că este mai bine să previi apariţia unor boli, înainte de instalarea lor. De aceea ne bucurăm să vedem mult mai mulţi tineri care vin din timp”, a adăugat medicul balneolog al bazei de tratament de la Băile Tuşnad.

Hotelul Tuşnad, căutat în trecut cu precădere de pensionari şi de persoane suferinde care au nevoie de cure balneare, a fost închis mulţi ani în perioada de iarnă şi la începutul primăverii, fiind deschis anual abia după semnarea contractului cu Casa Naţională de Pensii.

De cinci ani încoace însă, conducerea hotelului a decis să includă între ofertele sale şi un pachet de tratament balnear care cuprinde cinci nopţi de cazare cu loc în cameră dublă, două mese pe zi – mic dejun tip bufet şi prânz cu meniu fix sau cină, la alegere, o consultaţie medicală efectuată de către medicul specialist balneolog, cinci zile de tratament balnear cu două proceduri/zi sau 4 proceduri/zi pentru persoanele care beneficiază de bilet de trimitere de la medic.

La super-oferta specială şi tarifele sunt de excepţie, ele începând de la 750 de lei/persoană/sejur pentru un loc în cameră standard, la 900 lei/persoană/sejur cu loc în cameră standard plus, 1.050 lei/persoană/sejur cu loc în cameră dublă superior, ajungând la 1.175 lei/persoană/sejur un loc în Junior Suite.

Pentru optimizarea zilelor de tratament, intrarea se face în zilele de duminică, iar tratamentul balnear se efectuează de luni până vineri. Pentru a putea beneficia de cele două proceduri în plus, persoanele interesate trebuie să aducă biletul de trimitere de la medicul de familie, respectiv să prezinte cardul de sănătate. De reţinut este că pentru a beneficia de aceste pachete, rezervarea prealabilă este obligatorie.

„Oamenii sunt interesaţi de această ofertă, avem clienţi vechi care revin şi se vede că sunt multe alte persoane noi, care ajung aici la recomandarea celor care au fost în anii precedenţi şi a clienţilor noştri tradiţionali, care mereu au plecat mulţumiţi de aici. Deschiderea este mare nu numai pentru componenta de tratament, ci şi pentru cea de prevenţie. Piaţa s-a format deja, în prima săptămână a anului am început cu 85 de turişti, în rest am avut în jur de 100 de persoane pe sejur, dar şi săptămâni când au fost şi mai multe persoane. Consider că pentru o perioadă de extrasezon este o mare realizare”, a afirmat Székely Leila, directoarea de Marketing şi de Vânzări a Companiei şi a Hotelului O3zone.

De remarcat este că deschiderea Hotelului Tuşnad în sezonul de iarnă-primăvară este de bun augur nu numai pentru turişti, ci deopotrivă pentru unitatea de cazare şi de tratament, dar şi pentru personalul care o deserveşte.

„Cheltuieli de întreţinere plăteam şi în perioada când hotelul era închis, la fel şi în cazul personalului, pentru că un hotel cu peste 100 de camere funcţionează cu 30 până la 50 de oameni, inclusiv personalul de la baza de tratament, oameni specializaţi pe care nu ne permiteam să-i trimitem în şomaj tehnic, pentru că îi pierdeam. Chiar dacă o parte îşi luau concedii, tot eram nevoiţi să îi trimitem în şomaj tehnic, pentru că perioada de nefuncţionare era destul de lungă. Redeschiderea hotelului încă din ianuarie este o opţiune mult mai bună atât din punct de vedere economic, cât şi social”, a concluzionat directoarea de Marketing şi de Vânzări a Companiei şi a Hotelului O3zone.

DANIELA MEZEY

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.