Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Sunt candidaţi care susţin şi de cinci ori examenul până obţin permisul de conducere | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 27 mai 2024
Home » Societate » Sunt candidaţi care susţin şi de cinci ori examenul până obţin permisul de conducere
Sunt candidaţi care susţin şi de cinci ori examenul până obţin permisul de conducere

Sunt candidaţi care susţin şi de cinci ori examenul până obţin permisul de conducere

Procentul de promovare a examenului pentru obţinerea permisului de conducere este în scădere în Harghita, în condiţiile în care judeţul s-a situat, în mod constant, în ultimii ani, pe ultimele locuri pe ţară la acest capitol.

Purtătorul de cuvânt al Instituţiei Prefectului, Adrian Pănescu, a declarat că în luna februarie au fost examinaţi la proba teoretică 1.350 de candidaţi, din care 551 au fost declaraţi admişi, ceea ce înseamnă 40,8%. Procentul celor care au promovat proba teoretică este mai mic, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, când 44% dintre candidaţi au fost declaraţi admişi. Din cei 551 de candidaţi care au susţinut proba practică în luna februarie, 330 au reuşit să promoveze şi să obţină permisul.

Adrian Pănescu a explicat că, la cele două probe, procentul de promovabilitate este de aproximativ 20%, comparativ cu anul trecut, când 23,90% dintre candidaţi au reuşit să treacă acest examen.

Potrivit sursei citate, procentul mic de promovabilitate, care situează judeţul pe ultimele locuri pe ţară, se datorează, în special, slabei pregătiri individuale a candidaţilor, dar şi lipsei de implicare a unora dintre şcolile de şoferi.

„Este în scădere promovabilitatea la examenul pentru obţinerea permisului de conducere. Motivele sunt legate de lipsa pregătirii individuale a candidaţilor şi, în unele cazuri, a dezinteresului acestora, dar şi o implicare redusă a unora dintre şcolile de şoferi în pregătirea teoretică şi practică”, a spus Adrian Pănescu.

Acesta a adăugat că există candidaţi care susţin examenul pentru obţinerea permisului de conducere şi de câte cinci ori până reuşesc să îl promoveze. (Lia M.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.