Suedezi, norvegieni, elvețieni și polonezi pentru Rockstadt Extreme Fest 2019 | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 12 iunie 2024
Home » Timp Liber » Suedezi, norvegieni, elvețieni și polonezi pentru Rockstadt Extreme Fest 2019
Suedezi, norvegieni, elvețieni și polonezi pentru Rockstadt Extreme Fest 2019

Suedezi, norvegieni, elvețieni și polonezi pentru Rockstadt Extreme Fest 2019

După ce săptămâna trecută organizatorii Rockstadt Extreme Fest au făcut public numele legendarei trupe Candlemass, care va veni în România cu Johan Längquist (după 32 de ani de absență), astăzi a fost emis un comunicat de presă în care au fost anunțate alte nume pentru ediția de la anul. Este vorba de 1349 (Norvegia), Bölzer (Elveția) și Mgła (Polonia).

Cei care alcătuiesc formația 1349 s-au inspirat în alegerea numelui de la anul în care ciuma a ajuns în Norvegia. Bazele formației au fost puse de Ravn (voce și tobe), Tjalve (chitară) și Seidemann (bas) în 1997, iar după doi ani li s-au alăturat și Idar „Archaon” Burheim. După mai multe albume scoase și concerte alături de nume mari ale rockului extrem, norvegienii au reușit să se impună între formațiile care au adoptat stilul black metal, fiind apreciați la nivel internațional.

Bölzer este unul dintre cele mai interesante nume ale undergorund-ului extrem european”, se precizează în comunicatul de presă. Formația, înființată acum 10 ani, a devenit cunoscută pentru îmbinarea neconvențională a stilului death cu influențele atmosferice, cu black-ul și doom.

Mgła este considerată una din cele mai bune trupe de black din noul val, fiind apreciați pentru sound-ul extrem de bun, pentru sincronizarea în cadrul cocnerteloreee și pentru black-ul metalul atmosferic pe care-l realizează.

Trupa a fost înființată în 2000, la Cracovia, Polonia, de Mikołaj Żentara (voce, bas și chitară), căruia i s-a alăturat apoi Maciej Kowalski – la tobe, numele trupei însemnând „ceață” în poloneză.

Datorită amprentei muzicale specifice, cu tente de melodic black metal, Mgła a reușit foarte repede să atragă fani atât din zona iubitorilor genurilor extreme, cât și din cea a adepților sound-urilor alternative.

Trupa a lansat trei albume de studio: „Groza” (2008), „With Hearts Toward None” (2012) și „Exercises in Futility” (2015) – ultimul fiind considerat de critica muzicală drept o adevărată revelație, având un sound mult mai incisiv decât în materialele anterioare. „Exercises in Futility” a fost imediat remarcat de publicațiile internaționale de profil, revista online americană pitchfork.com descriindu-l ca „maiestuos, nihilist și extatic”, iar publicația Noisey incluzându-l pe lista celor mai bune albume din 2015.

Primul albul al celor de la Candlemass a apărut în 1986, se intitula Epicus Doomicus Metallicus și dădea numele stilului de muzică pentru stilul adoptat de suedezi: doom metal.

Formația înființată de Leif Edling a cunoscut mai multe formule, două pauze de activitate și două reveniri spectaculoase – o istorie tumultoasă ce și-a lăsat amprenta asupra materialelor discografice care includ multe piese de referință pentru ascultătorii acestui gen. Au scoase 11 albume de studio, 5 albume live și 7 compilații.

În 2013 Candlemass au fost votată drept „Cea mai importantă trupă suedeză de hard rock/metal a tuturor timpurilor” de Rock Magazine, cea mai bine vândută revistă de rock din Suedia. Iar după trei ani, trupa a lansat EP-ul „Death Thy Lover”, ce a marcat împlinirea a 30 de ani de la lansarea materialului de debut „Epicus Doomicus Metallicus”.

Anul acesta, suedezii au lansat un nou EP, intitulat „House of Doom”, piesa omonimă inclusă pe acesta fiind și coloana sonoră a unui joc online.

∗∗∗

Pe lângă aceste 4 formații, până acum, pentru ediția din 2019, organizatorii Rockstadt Extreme Fest au mai confirmat Paradise Lost (Marea Britanie), Hypocrisy (Suedia), Asphyx (Finlanda), Schammasch (Elveția), Ektomorf (Ungaria) și Korpiklaani (Finlanda).

Abonamentele pentru ediția 2019 s-au pus în vânzare în rețeaua iaBilet și pe iabilet.ro.

Perioadele de vânzare a abonamentelor la REF 2019 sunt:

  • Pre-sale 4: include 1.000 de abonamente cu prețul de 300 lei/ buc., valabil până la epuizare, dar nu mai târziu de 20 ianuarie 2019;
  • Pre-sale 5: va include 1.000 de abonamente cu prețul de 330 lei/ buc., valabil până la epuizare, dar nu mai târziu de 17 martie 2019;
  • Pre-sale 6: va include 1.000 de abonamente cu prețul de 360 lei/ buc., valabil până la epuizare, dar nu mai târziu de 16 iunie 2019;
  • După data de 16 iunie 2019 și în timpul festivalului abonamentele vor costa 390 lei/ buc.

Pentru Rockstadt Extreme Fest 2019 vor fi disponibile și bilete pe zi, care vor fi puse în vânzare aproximativ cu o lună înainte de începerea festivalului la prețul de 220 lei. Mai multe detalii despre acestea vor putea fi oferite în la acel moment.

Copiii cu vârste de până la 12 ani vor avea acces gratuit în interiorul festivalului dacă vor fi însoțiți de un părinte sau tutore legal cu abonament sau bilet valid.

Cea de-a șaptea ediție a Rockstadt Extreme Fest, unul din cele mai importante evenimente metal din Europa de Sud Est și cel mai cunoscut festival de metal din Romania, va avea loc la poalele Cetății Râșnov.

 

 

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.