Substaţia de Ambulanţă Topliţa are sediu nou | Informația Harghitei - jurnal independent Substaţia de Ambulanţă Topliţa are sediu nou | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 21 iunie 2024
Home » Sănătate » Substaţia de Ambulanţă Topliţa are sediu nou
Substaţia de Ambulanţă Topliţa are sediu nou

Substaţia de Ambulanţă Topliţa are sediu nou

Noul sediu al Substaţiei de Ambulanţă Topliţa a fost inaugurat, astăzi, în curtea Spitalului Municipal, în aceeaşi clădire fiind în prezent atât personalul medical, cât şi garajele pentru ambulanţe, ceea ce va face ca timpul de reacţie la solicitări să fie mai scurt faţă de cum era până acum.

Directorul Serviciului de Ambulanţă Harghita, dr. Péter Szilárd, a declarat că până în prezent ambulanţele erau ţinute într-un garaj din tablă, neîncălzit, iar angajaţii substaţiei aveau sediul în clădirea Caritas din municipiul Topliţa.

„Acum avem garaje încălzite, moderne pentru ambulanţe, de unde pot să iasă la solicitare. Echipajul nostru va fi în aceeaşi clădire unde sunt şi maşinile, deci timpul de reacţie va fi mai scurt. Nu o să fim în chirie în altă clădire, cum a fost până acum. Ca să ai o calitate mai bună (a serviciilor – n.n.) trebuie să investeşti şi în confortul angajaţilor”, a spus directorul SAJ Harghita.

Acesta a precizat că există o colaborare bună cu Spitalul Municipal Topliţa, iar acum ambele instituţii se află în aceeaşi curte. „Este acolo un centru medical, pentru că şi spitalul şi noi suntem acolo să salvăm vieţi”, a declarat Péter Szilárd.

Conform sursei citate, demersurile pentru această investiţie au demarat în urmă cu mai bine de 10 ani, din 2010, iar în 2020 s-a reuşit obţinerea fondurilor necesare. În 12 luni modernizarea clădirii a fost finalizată, însă a fost predată oficial astăzi personalului substaţiei, astfel că începând de azi se va porni la solicitările cetăţenilor de la noul sediu.

Prezent la eveniment, prefectul judeţului Harghita, Petres Sándor, a declarat presei că această investiţie este benefică locuitorilor din partea de nord a judeţului care au nevoie de ajutorul serviciului de ambulanţă.

„Această investiţie o să ajute foarte mult serviciul de ambulanţă să ajungă mai prompt la acei locuitori ai părţii de nord a judeţului care au nevoie de ajutorul celor de la serviciul de ambulanţă. Cred că asta e cel mai important: străduinţa fiecărei instituţii de a servi cetăţeanul mai prompt şi mai bine”, a spus reprezentantul Guvernului în teritoriu.

La Substaţia de Ambulanţă Topliţa sunt angajate 24 de persoane şi are în dotare şase ambulanţe.

Valoarea totală a clădirii este de peste 1,5 milioane lei, finanţată integral din bugetul de stat prin Ministerul Sănătăţii.

Substaţia de Ambulanţă Topliţa, desprinsă în 1995 din structura Spitalului Municipal, se află acum în subordinea Serviciului de Ambulanţă Judeţean Harghita şi este o unitate medicală strategică cu personalitate juridică, având ca specific lucrul în regim de aşteptare 24 din 24, 365 de zile pe an, asigurând asistenţă medicală şi transport sanitar. De-a lungul timpului a funcţionat în mai multe corpuri de clădiri care nu dispunea de spaţii necesare pentru funcţionare optimă. (Şt.P.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.