Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Sport Club Miercurea-Ciuc continuă să discrimineze populaţia românească | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 17 aprilie 2024
Home » Sport » Sport Club Miercurea-Ciuc continuă să discrimineze populaţia românească
Sport Club Miercurea-Ciuc continuă să discrimineze populaţia românească

Sport Club Miercurea-Ciuc continuă să discrimineze populaţia românească

În cadrul şedinţei Colegiului Prefectural din aprilie, directorul coordonator al Sport Club Miercurea-Ciuc, Hodos László, începea prezentarea unui material prin următoarea afirmaţie: „Sport Club Miercurea-Ciuc funcţionează în subordinea Ministerului Tineretului şi Sportului ca structură sportivă de drept public cu personalitate juridică…”. Bineînţeles, în cadrul SC M. Ciuc se află şi secţia de hochei pe gheaţă.

Din acest motiv, prefectul de atunci al judeţului (actual subprefect), Adrian Jean Andrei, îi solicita lui Hodos László ca afişele cu meciurile de hochei să fie şi în limba română, iar pagina de Internet să conţină şi o secţiune în română.

Chiar dacă atunci directorul coordonator al SC M. Ciuc se scuza, spunând că nu sunt fonduri necesare pentru a modifica pagina de Internet, se pare că aceasta a fost puţin periată, iar astăzi conţine informaţii şi în limba română (www.sportclub.ro).

În schimb, în noul sezon competiţional care nu a început de mult timp, afişele au rămas cu dedicaţie numai pentru etnicii maghiari din municipiu.

afis 2

Pentru acest club de hochei – căruia i se face o reclamă mult prea mare pentru condiţia lui: performanţele de după ’89 sunt mediocre – se pare că nişte afişe tipărite bilingv sunt mult prea costisitoare. Ori o fi ignoranţa? Sau poate chiar separatismul etnic care, încetul, a cuprins şi fotbalul, din echipă fiind înlăturaţi (toţi) românii…?

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.