Spitalul judeţean iluminat în portocaliu, de Ziua Mondială a Siguranţei Pacientului | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 10 decembrie 2022
Home » Sănătate » Spitalul judeţean iluminat în portocaliu, de Ziua Mondială a Siguranţei Pacientului
Spitalul judeţean iluminat în portocaliu, de Ziua Mondială a Siguranţei Pacientului

Spitalul judeţean iluminat în portocaliu, de Ziua Mondială a Siguranţei Pacientului

Ziua Mondială a Siguranţei Pacientului a fost marcată, joi seara, şi la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Miercurea Ciuc, iluminat feeric, la lăsarea întunericului

„Cu această ocazie, am reamintit personalului nostru medical cât de importantă este purtarea corespunzătoare a echipamentului de protecţie. Acest aspect este primordial pentru protejarea pacienţilor noştri. Le-am reamintit, cu această ocazie, şi că au posibilitatea de a participa la programele de screening disponibile în unitatea noastră medicală. Totodată, am oferit personalului nostru sprijinul psihologilor care lucrează în spital, sănătatea lor însemnând nu numai cea fizică, ci şi cea psihică. Dacă avem grijă de noi, vom putea avea grijă şi de pacienţii noştri”, a arătat managerul spitalului judeţean, dr. Konrád Judit.

Siguranţa pacienţilor şi a personalului medical reprezintă elementul esenţial în oferirea unor servicii de calitate, a subliniat dr. Sergiu Sîngeorzan, medicul şef al Serviciului de Supraveghere şi Prevenire a Infecţiilor Asociate Asistenţei Medicale (SPIAAM). „Când vorbim despre siguranţă, ne gândim la echipamente de protecţie, materiale sanitare de calitate, curăţenie, empatie şi profesionalism din partea personalului medical. Cu toate acestea, dacă pregătirea/instruirea personalului este deficitară, cuvântul siguranţă nu mai valorează nimic. De aceea, un spital cu personal instruit, bine pregătit, cu materiale calitative, într-un mediu curat, poate oferi oricând servicii sigure şi de calitate pacientului. Iar acesta trebuie să fie ţelul oricărei unităţi sanitare, chiar dacă de multe ori înseamnă muncă şi investiţii în plus”, a explicat medicul şef al SPIAAM, citat într-un comunicat de presă al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a stabilit ca 17 septembrie să fie Ziua Mondială a Siguranţei Pacientului, iar sloganul ales pentru aniversarea din acest an este „Personal medical în siguranţă, pacienţi în siguranţă!”.

Cu această ocazie, OMS doreşte să atragă atenţia asupra faptului că „pandemia COVID-19 a dezvăluit provocările şi riscurile uriaşe cu care se confruntă personalul medical, de la infecţii asociate asistenţei medicale, la stigmat, boli şi chiar deces. Mai mult, că lucrul în medii stresante face ca personalul din sănătate să fie mai predispus la erori care pot duce la afectarea pacientului”.

DANIELA MEZEY

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.