Spectacolul caritabil de luni, un succes | Informația Harghitei - jurnal independent
duminică , 10 decembrie 2023
Home » Societate » Spectacolul caritabil de luni, un succes
Spectacolul caritabil de luni, un succes

Spectacolul caritabil de luni, un succes

Cu banii strânşi din donaţiile publicului se vor plăti datoriile familiei

Seara zilei de luni a fost dedicată culturii teatrale şi actului de caritate, după ce Asociaţia „Mereu Împreună”, în alianţă cu Destine Broker şi cu ajutorul Asociaţiei Educative „Andrei Şaguna”, Brigăzii Vânători de Munte „Gen. Virgil Bădulescu” şi a directorului Casei de Cultură a Sindicatelor a fost organizată o piesă de teatru, iar spectatorii care au participat la eveniment au putut dona bani pentru sprijinul unei familii nevoiaşe din Miercurea-Ciuc.

Când pe o scenă din Miercurea-Ciuc urcă actorii Dan Tudor, Marius Bodochi, Ana Ioana Macaria, Dragoş Ionescu, Afrodita Androne, Tudorel Filimon, Orodel Olaru şi Andrei Duban, nu prea îţi mai rămâne ceva de spus despre piesa jucată. În schimb, se poate spune câte ceva despre acţiunea caritabilă.

Iulia Ionela Dragu, preşedinta Asociaţiei „Mereu Împreună”, a spus că s-au adunat 1.781 de lei, bani care se vor îndrepta integral către familie, deşi iniţial trebuiau împărţiţi cu asociaţia.

„Iniţial am spus că o să împart banii asociaţiei mele pe care o conduc şi care s-ar fi îndreptat spre Casa de Copii Familia pe care o construim la Bistriţa – spunea Iulia Ionela Dragu. În schimb, am renunţat la orice sumă de bani în favoarea acestei familii şi am zis să reuşim să plătim datoria acesteia”.

Aceasta explica că familia a locuit într-un apartament, unde plăteau 600 de lei chirie plus întreţinerea lunară, dar pentru că suma era prea mare pentru posibilităţile lor, încetu-încet au acumulat datorii la întreţinere. Astfel, au fost daţi în judecată şi li s-au pus poprire pe salariu în cuantum de 250 de lei. Din suma strânsă prin colecta de luni seară se va plăti datoria pe care familia o acumulase la întreţinere şi din cauza căreia aveau poprire pe salariu.

Iulia Ionela Dragu spunea că banii nu vor fi daţi familiei, ci se va merge la executor şi, în prezenţa unui membru al familiei, se va achita această datorie.

De asemenea, aceasta mai spunea că pe viitor doreşte să găsească un sponsor care să fie dispus să acorde un ajutor pentru a le schimba mobila din garsoniera unde trăiesc cei 3 membri ai familiei. Pentru că mezinul (în vârstă de 3 ani) suferă de autism, spaţiul în care trăiesc ar trebui să fie unul aerisit şi colorat; în schimb, actuala mobilă ocupă 80% din garsonieră şi este veche, una care te deprimă, motiv pentru care ar fi necesară reamenajarea camerei.

Pe lângă banii donaţi, în sprijinul familiei a venit şi firma Decean, aceasta oferindu-le vouchere de 220 de lei lunar timp de jumătate de an, cu care îşi pot cumpăra alimente.

Caracterizând evenimentul de luni ca un succes, Iulia Ionela Dragu  spunea că „cel mai important lucru este că, împreună cu echipa Destine Broker Asigurare şi Reasigurare (reprezentantă la Miercurea-Ciuc de Laurenţiu Toader), să împlinim un vis care nu era viabil pentru ei. Venitului lor din momentul de faţă li s-au adăugat 480 de lei, care nu este o sumă infimă. Întâmpină foarte mari greutăţi, pentru că o zi înseamnă pentru ei supravieţuire, nu au curaj să se gândească la ziua de mâine, îşi trag tot de la gură ca să-i fie bine copilului”.

În final, preşedinta Asociaţiei „Mereu Împreună” a ţinut să-i mulţumească şi prefectului judeţului pentru deschiderea avută în momentul în care a venit şi cu alte proiecte şi a promis că se pregăteşte ceva la Miercurea-Ciuc, fără a oferi însă detalii.

∗∗∗

Piesa de teatru „Omul cu mârţoaga”, care a avut loc luni seara pe scena Casei de Cultură din Miercurea-Ciuc, s-a jucat în cadrul unui eveniment caritabil la care o contribuţie importantă a avut-o şi Laurenţiu Toader, membru în Asociaţia „Mereu Împreună” şi reprezentant pe zona Miercurea-Ciuc al firmei Destine Broker.

Cazul umanitar este al unei familii compuse din 3 membri. Attila (30 de ani) lucrează la o firmă din Miercurea-Ciuc, dar salariul lui nu acoperă nici jumătate din cheltuielile lunare; Maria (25 de ani) are probleme de sănătate după ce, la vârsta de 5 ani, a căzut de la etajul 3 şi a făcut o comoţie cerebrală; Luca Andrei (mezinul familiei, în vârstă de 3 ani) a fost diagnosticat, pe când avea 8 luni, de autism.

LIVIU C.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.