Situaţia de la Salina Praid, monitorizată în permanenţă de Instituţia Prefectului | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 22 iunie 2024
Home » Societate » Situaţia de la Salina Praid, monitorizată în permanenţă de Instituţia Prefectului
Situaţia de la Salina Praid, monitorizată în permanenţă de Instituţia Prefectului

Situaţia de la Salina Praid, monitorizată în permanenţă de Instituţia Prefectului

  • Prefectul Petres Sándor: Se pare că intervenţiile de urgenţă au fost efectuate şi sunt în regulă

Reprezentanţii Instituţiei Prefectului – judeţul Harghita sunt în contact permanent cu cei ai Administraţiei Bazinale de Apă Mureş şi cu conducerea Salinei Praid, după producerea unor infiltraţii de apă în mina de sare din pârâul Corund situat în apropiere.

„Am avut în ultima vreme probleme la salina din Praid. Suntem în contact zilnic, aş putea să spun permanent, cu Apele Române, SGA Mureş, respectiv cu conducerea salinei. Se pare că intervenţiile de urgenţă au fost efectuate şi sunt în regulă. Dacă până acum se rugau să nu plouă, acum se roagă să plouă ca să se verifice eficienţa acestor intervenţii şi în caz afirmativ se poate trece la etapa de pregătire a intervenţiilor pentru rezolvarea de durată a problemelor apărute acolo, respectiv de infiltrare a apei, prin masivul de sare, în mină”, a declarat prefectul judeţului Harghita, Petres Sándor, în şedinţa de luni a Colegiului prefectural.

Societatea Naţională a Sării, SALROM, a anunţat la mijlocul acestei luni că activitatea de producţie şi cea de vizitare a Salinei Praid au fost suspendate temporar, măsura fiind luată pentru siguranţa personalului şi a turiştilor, ca urmare a infiltraţiilor provocate de precipitaţii abundente înregistrate în zonă. Purtătorul de cuvânt al Instituţiei Prefectului, Adrian Pănescu, precizase atunci că situaţia este monitorizată în permanenţă de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Harghita şi au fost dispuse măsuri de urgenţă pentru oprirea infiltraţiilor în mină şi pentru punerea în siguranţă a perimetrului minier de suprafaţă, Salina Praid şi Sistemul de Gospodărire a Apelor (SGA) Mureş efectuând ample lucrări de limitare a pătrunderii apei din pârâul Corund în mină. (E. Groza)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.