Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Şi ciucanii au început să iasă la proteste | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 22 aprilie 2024
Home » Societate » Şi ciucanii au început să iasă la proteste
Şi ciucanii au început să iasă la proteste

Şi ciucanii au început să iasă la proteste

Pensionar din Miercurea-Ciuc: „Când am văzut ce au făcut, așa  m-am enervat că am ajuns la miezul nopţii, la Urgenţă, cu tensiunea 200; acum sunt bine şi am ieşit la aer”

După ce marţi seara, Guvernul a adoptat o ordonanţă care modifică Codul penal, au început să se alăture protestelor şi ciucanii. Peste o sută de persoane s-au adunat, miercuri seara, în piaţa din faţa Palatului administrativ din Miercurea-Ciuc, protestând faţă de comportamentul actualului Guvern. Și aseară s-au strâns câteva zeci de persoane în centrul municipiului, invitația la protest fiind deja lansată, pe Facebook, și pentru astăzi.

Au fost oameni simpli, dar şi politicieni locali, au fost tineri, dar şi persoane de vârsta a doua ori a treia, toţi solicitând retragerea ordonanţei adoptată la începutul acestei săptămâni. În Miercurea-Ciuc s-a scandat Bravo lor, bravo lor, bravo ciucanilor!, Afară, afară corupţii din ţară! sau Bucureşti, noi vom urma chiar de vom îngheţa.

Printre cei care şi-au manifestat nemulţumirea în stradă era şi un părinte care venise însoţit de copii ai lui. „Nemulţumirile sunt legate de ce s-a întâmplat marţi seara. Nemulţumirile sunt legate de faptul cum se dau şi cum se modifică nişte legi în România; nu neapărat conţinutul legii, dar modul în care ne batem joc de oameni, de populaţie, de legile care sunt date pentru că o anumită parte din populaţie a votat un anumit partid. Dar asta nu înseamnă că partidul respectiv poate să facă ce vrea în ţara asta”, spunea acesta.

Un alt tânăr aflat în piaţa din Miercurea-Ciuc spunea că este inacceptabil ca, după modificarea Codului penal, unii oameni pot scăpa de închisoare.

„Vreau să înţeleagă lumea că această ţară nu este la cheremul unor penali, care fac ce vor cu obrăznicie şi cu nesocotirea tuturor celor din jur – spunea un alt protestatar. Sunt pensionar şi vreau să spun că prea mult se acreditează în mass-media ideea că pensionarii au votat PSD şi aceia ţin cu ei. Nu, nu este adevărat! Acei câţiva lei care au dat în plus, o să îi ia în alte locuri. Aseară, când am văzut ce au făcut, aşa m-am enervat că am ajuns la miezul nopţii, la Urgenţă, cu tensiunea 200. Acum sunt bine şi am ieşit la aer”.

O profesoară spunea că s-a alăturat protestatarilor pentru că „ne-a ajuns cuţitul la os”. „Sunt cadru didactic – continua aceasta. Eu pe copii îi învăţ demnitate, cinste, onoare, îi învăţ să fie deschişi şi transparenţa este cuvântul de ordine. (…) Ceea ce s-a întâmplat aseară (n.a. – marţi) îmi va afecta copilul, îi va afecta pe copiii pe care eu îi educ şi asta nu are voie să se întâmple. Noi trebuie să fim uniţi. (…) Este cumplit, de data asta mi se pare înfiorător ce se întâmplă. Sunt revoltată şi trebuie să rămânem uniţi şi să luptăm până la capăt. Dacă ne lăsăm acum, nu mai avem voie să mai spunem nimic în viitor, pentru că ne merităm soarta. Şi să ne asculte şi să ne audă şi să nu ne impună lucruri pe care noi nu ni le dorim”.

LIVIU C.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.