Serbările Bistriţei Medievale | Informația Harghitei - jurnal independent
duminică , 16 iunie 2024
Home » Timp Liber » Serbările Bistriţei Medievale
Serbările Bistriţei Medievale

Serbările Bistriţei Medievale

Deşi nu are legătură cu judeţul nostru, vă propunem acest eveniment pentru că are loc la mai puţin de două ore de mers cu maşina şi la aproximativ 100 de km distanţă de Topliţa.

Serbările Bistriţei Medievale (23-25 iunie) revin după o pauză de 6 ani şi îşi propun să confere produsului cultural anvergura şi prestigiul de eveniment emblematic al municipiului, câştigate prin cele 11 ediţii desfăşurate în perioada 2007-2017, contribuind astfel la diversificarea actului cultural şi la consolidarea imaginii municipiului Bistriţa ca parte a patrimoniului cultural medieval transilvănean.

Conceptul ediţiei de vară 2023 este unul complex, dinamic, interactiv şi inedit, punând în scenă elemente de noutate cum ar fi reconstituiri istorice cu cavaleri, vânători de comori sau tururi ghidate, activităţi interactive şi creative care transformă publicul din spectator în performer. Deschiderea evenimentului va avea loc vineri, 23 iunie, la Biserica Evanghelică, în cadrul unui spectacol extraordinar incluzând concertul trupei Bakchus din Cehia şi momente de reconstituire istorică – jurământul Gărzii Cetăţii. Pe parcursul zilei de 24 iunie, publicul larg va putea participa la concerte de muzică medievală-renascentistă (sec. XII-XVI) cu trupele Bakchus şi Peregrinii; teatru medieval de tip commedia dell’arte cu grupul Skepsis; reconstituiri istorice oferite de asociaţiile Terra Ultrasilvana, Străjerii Cetăţii Bistriţa, Cancelaria Voievodului Transilvaniei şi arcaşii Rangers of the North; dansuri medievale cu grupul Nosa; animaţie specifică; spectacole cu teatrul de păpuşi Funny Art; animaţie cu foc marca SiriuS; vânători de comori (Treasure hunt), târg de meşteşuguri vii cu ateliere meşteşugăreşti şi creative realizat în parteneriat cu Asociaţia Produs în Bistriţa-Năsăud, tururi ghidate cu participarea voluntarilor şi cu sprijinul partenerului Facultatea de Geografie, specializarea Geografia Turismului, din cadrul extensiei Bistriţa a Universităţii Babeş-Bolyai.

Programul detaliat poate fi consultat pe www.bistritamedievala.ro.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.