Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Sentinţă definitivă: Primarul UDMR din Miercurea-Ciuc, obligat să înlăture steagul secuiesc de pe domeniul public | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 22 mai 2024
Home » Societate » Sentinţă definitivă: Primarul UDMR din Miercurea-Ciuc, obligat să înlăture steagul secuiesc de pe domeniul public
Sentinţă definitivă: Primarul UDMR din Miercurea-Ciuc, obligat să înlăture steagul secuiesc de pe domeniul public

Sentinţă definitivă: Primarul UDMR din Miercurea-Ciuc, obligat să înlăture steagul secuiesc de pe domeniul public

Curtea de Apel Târgu Mureş a respins marţi, 19 septembrie, recursul declarat de primarul municipiului Miercurea-Ciuc împotriva sentinţei Tribunalului Harghita din luna martie a.c., prin care acesta a fost obligat de instanţă să îndepărteze steagul secuiesc şi steagul municipiului de pe domeniul public, de lângă Teatrul municipal.

Tribunalul Harghita a admis în luna martie a.c. acţiunea Asociaţiei Civice pentru Demnitate în Europa (ADEC) şi l-a obligat pe primarul UDMR din Miercurea-Ciuc, radicalul Ráduly Róbert-Kálmán, să îndepărteze steagul secuiesc şi steagul municipiului de pe domeniul public, lângă Teatrul municipal. „Respinge excepţia lipsei calităţii procesuale pasive a pârâtului, excepţia inadmisibilităţii acţiunii în contencios-administrativ, precum şi excepţia lipsei de interes a reclamantei, invocate de pârâtul primarul municipiului Miercurea-Ciuc şi de intervenientul Füleki Zoltán Ladislau. Respinge excepţia nulităţii acţiunii şi excepţia lipsei obiectului, invocate de pârâtul primarul municipiului Miercurea-Ciuc. Admite acţiunea în contencios-administrativ formulată de reclamanta Asociaţia Civică pentru Demnitate În Europa (ADEC), în contradictoriu cu pârâtul primarul municipiului Miercurea-Ciuc, şi în consecinţă: obligă pârâtul la îndepărtarea steagului Consiliului Naţional Secuiesc, cunoscut şi ca steagul secuiesc, arborat pe domeniul public al mun. Miercurea-Ciuc, lângă Teatrul municipal. Obligă pârâtul la îndepărtarea steagului alb, steagul oraşului Miercurea-Ciuc, arborat pe domeniul public al mun. Miercurea-Ciuc, lângă Teatrul municipal. Respinge cererea pârâtului primarul municipiului Miercurea-Ciuc pentru aplicarea unei amenzi judiciare pe seama reclamantei. Respinge cererea de intervenţie accesorie formulată de intervenientul Füleki Zoltán Ladislau. Obligă pârâtul să plătească reclamantei cheltuieli de judecată în cuantum de 50 lei. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Recursul se depune la Tribunalul Harghita, sub sancţiunea nulităţii. Pronunţată, în condiţiile art. 396, alin. 2 din C.pr.civ., azi, în data de 07.03.2017”, potrivit soluţiei pe scurt a Tribunalului Harghita.

Primarul municipiului Miercurea Ciuc a formulat recurs împotriva sentinţei Tribunalului Harghita. Curtea de Apel Târgu Mureş a respins însă recursul.

„Respinge recursul formulat de primarul mun. Miercurea-Ciuc împotriva Sentinţei nr. 372/7.03.2017 pronunţate de Tribunalul Harghita în dosarul nr. 1040/96/2016. Obligă recurentul la plata sumei de 1.000 lei cu titlu de cheltuieli de judecată către intimata Asociaţia Civică pentru Demnitate în Europa. Definitivă”, se arată în soluţia pe scurt a Curţii de Apel Târgu Mureş.

Sentinţa Tribunalului Harghita a rămas astfel definitivă şi irevocabilă şi va trebui pusă în executare de primarul radical din Miercurea-Ciuc. (Sursa: www.dantanasa.ro)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.