Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Se interconectează judeţele Harghita şi Suceava | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 19 aprilie 2024
Home » Societate » Se interconectează judeţele Harghita şi Suceava
Se interconectează judeţele Harghita şi Suceava

Se interconectează judeţele Harghita şi Suceava

Beneficiile economice ar fi semnificative pentru ambele judeţe, dacă se reabilitează drumul de la Bilbor

S-a emis ordinul de începere a lucrărilor de reabilitare a drumului judeţean de la Bilbor către graniţa cu judeţul Suceava. La întâlnirea prilejuită de acest eveniment au participat preşedintele CJ Harghita, Borboly Csaba, deputatul Bende Sándor, arhitectul şef al judeţului Suceava, Tudor Andriu, consilierii judeţeni din zona de nord a judeţului Harghita, respectiv primari ai localităţilor din zonă.

Deputatul Bende Sándor este de părere că odată cu reabilitarea drumului, zona va deveni atractivă atât din punct de vedere economic, cât şi turistic. Pentru persoanele care călătoresc către Bucureşti, din direcţia judeţului Suceava, drumul care urmează a fi parcurs se scurtează cu aproape 100 de kilometri, respectiv se înlesneşte şi călătoria spre Târgu Mureş. Va creşte şi numărul de turişti, dat fiind faptul că staţiunea Borsec şi pârtiile de schi din judeţul învecinat prezintă interes în rândul locuitorilor. Deputatul a mai spus că odată cu reabilitarea drumului, porţiunea de drum Corbu-Bilbor-Vatra Dornei poate fi preluată de Administraţia Naţională a Drumurilor.

Lucrări de reabilitare a drumului se efectuează şi în judeţul Suceava. Conform celor relatate de arhitectul şef al judeţului Suceava, în această săptămână demarează lucrările pe porţiunea de drum între localităţile Panaci şi Glodu, urmând ca lucrările între localitatea Glodu şi judeţul Harghita să se execute după clarificarea statutului juridic al terenurilor.

Borboly Csaba, preşedintele Consiliului Judeţean Harghita ,a afirmat că odată cu reabilitarea drumului se va interconecta judeţul Harghita cu Bucovina. Beneficiile vor fi semnificative pentru turismul din ambele judeţe. Acesta este de părere că şi investiţiile, cum ar fi baza de tratament de la Borsec, pot contribui la creşterea numărului de turişti care vor vizita judeţul nostru.

„Din păcate au trebuit să treacă câţiva ani pentru a conştientiza importanţa reabilitării acestui drum, beneficiile economice care vin odată cu aceasta. Va fi unul dintre drumurile trans-carpatice cele mai frumoase”, a afirmat Borboly Csaba, menţionând că pentru lucrările de reabilitare iniţial nu au existat fonduri, iar în momentul de faţă s-a aplicat pentru obţinerea de fonduri europene în acest sens.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.