Se deschid pârtiile de schi din nordul județului | Informația Harghitei - jurnal independent
joi , 13 iunie 2024
Home » Timp Liber » Se deschid pârtiile de schi din nordul județului
Se deschid pârtiile de schi din nordul județului

Se deschid pârtiile de schi din nordul județului

Pasionații sporturilor de iarnă au motiv de bucurie, deoarece în această săptămână se deschid pârtiile de schi din nordul județului.

În Toplița, potrivit partiatoplita.ro, sezonul de schi debutează mâine, când s-a deschis Pârtia Bradul și banda Sunkid. Pârtia Bradul este una de dificultate ușoară, are o lungime de 1,2 km și o pantă medie de 11%.

Potrivit aceleiași pagini de Internet, în Toplița, tarifele pornesc de la 20 de lei pentru persoanele de peste 14 ani, respectiv 15 lei pentru cei sub 14 ani (în ambele cazuri fiind vorba de două puncte) și ajung la 190 de lei pentru cei peste 14 ani, respectiv 155 lei pentru cei sub această vârstă (pentru 30 de puncte). În Toplița, o urcare cu teleschiul sau banda Sunkid echivalează cu un punct. Abonamentele, valabile o zi, au prețuri de 75 de lei pentru copiii sub 14 ani și 100 de lei pentru persoanele de peste 14 ani.

La Borsec, sezonul de iarnă va începe vineri. Deocamdată se va deschide doar pârtia principală – Speranța, care măsoară 630 m lungime și este dotată cu instalație de nocturnă.

Programul de funcționare este de luni până vineri între orele 10:00 și 18:00, iar sâmbătă și duminică între 09:00 și 18:00.

În ceea ce privește tarifele, acestea pornesc, pentru adulți, de la 15 lei (3 puncte) și ajung la 70 de lei (30 de puncte). Pentru copii și pensionari, tariful variază între 13 lei (3 puncte) și 55 lei (30 puncte). Este bine de știut că o urcare echivalează cu două puncte.

De asemenea, administratorii pârtiei pun la dispoziție și abonamente. Cele mai ieftine sunt de 55 de lei pentru adulți, respectiv 40 de lei pentru copii și pensionari (valabile două ore), iar cele mai scumpe de 85 lei, respectiv 70 lei (pentru o zi).

În zilele de week-end și sărbători sau pe perioada vacanțelor, prețurile abonamentelor pornesc de la 65 de lei pentru adulți și 50 lei pentru copii și pensionari (valabile două ore) și ajung la 175 lei pentru adulți și 145 lei pentru copii și adulți (valabile două zile).

În apropiere de Miercurea-Ciuc, sezonul de schi a început încă de la mijlocul acestei luni la Harghita-Mădăraș. Potrivit madarasihargita.ro, aici sunt funcționale două pârtii de schi: una pentru începători și alta pentru avansați. Ele funcționează de miercuri până duminică, între orele 10:00 și 16:00. Însă administratorii au precizat că de Crăciun, pe 24 și 25 decembrie, pârtiile vor fi închise.

Mai trebuie precizat faptul că drumurile de acces, fiind forestiere, sunt înzăpezite și cu gheață. Din acest motiv, se recomandă folosirea lanțurilor antiderapante. (L.C.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.