Se circulă în condiții de iarnă în zonele înalte din Harghita | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 8 august 2022
Home » Societate » Se circulă în condiții de iarnă în zonele înalte din Harghita
Se circulă în condiții de iarnă în zonele înalte din Harghita

Se circulă în condiții de iarnă în zonele înalte din Harghita

Pe DN 13B, între Praid și Borzont se circulă, joi dimineață, pe carosabil acoperit cu un strat de până la patru centimetri de zăpadă frământată, tratată cu antiderapant. Angajații Secției Drumuri Naționale Harghita (SDN) au acționat cu două utilale și au răspândit pe șosea șase tone de sare.

„Se circulă în condiții de iarnă la vârf. Drumarii au intervenit începând de la ora 4.00, pentru îndepărarea stratului de zăpadă depus pe carosabil și pentru împrăștierea materialului antiderapant”, a declarat șeful SDN Harghita, Cătălin Romanescu.

Spre și în stațiunea Harghita Băi, circulatia rutieră se desfășoara cu dificultate din cauza ninsorii viscolite, iar mașinile neechipate cu anvelope de iarnă întâmpină mari dificultăți la urcare, unii fiind nevoiți să se întoarcă din drum, nereușind să biruie până la vârf. În stațiune, stratul de zăpadă măsoară în jur de 10 centimetri, chiar 15 centimetri pe alocuri, acolo unde zăpada a fost troienită.

Ninge, la ora transmiterii acestei știri, și pe DN12C între Gheorgheni și Lacul Roșu.

„La Bucin s-a depus un strat proaspăt de zăpadă de 6 centimetri de ieri până astăzi dimineața. Cea mai scăzută temperatură din Harghita a fost de minus un grad Celsius la Stația Meteo Bucin. Și la noapte vom avea temperaturi negative în estul Transilvaniei, minus un grad la Joseni, iar în noapte de 9 spre 10 mai așteptăm minus un grad la Miercurea Ciuc. Apoi temperaturile vor crește de la o zi la alta și vom ajunge la valori termice diurne destul de ridicate, între 20 și 26 de grade Celsius în zona Transilvaniei”, a declarat meteorologul Nicolae Rusan de la Centrul Meteorologic Regional Transilvania Sud – Sibiu.

Potrivit sursei citate, cel mai mare strat de zăpadă din țară, de 136 de centimetri, a fost înregistrat joi dimineață la Bâlea Lac, unde a nins 22 de centimetri în ultimele 24 de ore.

Polițiștii rutieri recomandă conducătorilor auto care nu pot rămâne acasă în această perioadă să ruleze cu prudenţă sporită, să păstreze distanţa regulamentară între vehicule şi să se asigure temeinic la schimbarea direcţiei de deplasare.

DANIELA MEZEY

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.