Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Şcoala de vară „Fabrica de Asigurări” 2018, ediţia a IV-a: Incursiune în Munţii Călimani | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 27 mai 2024
Home » Timp Liber » Şcoala de vară „Fabrica de Asigurări” 2018, ediţia a IV-a: Incursiune în Munţii Călimani
Şcoala de vară „Fabrica de Asigurări” 2018, ediţia a IV-a: Incursiune în Munţii Călimani

Şcoala de vară „Fabrica de Asigurări” 2018, ediţia a IV-a: Incursiune în Munţii Călimani

Un asemenea circuit reuşit trebuie apoi povestit…

Şcoala de vară Fabrica de Asigurări (FDA) 2018 a avut loc în perioada 24-26 august, la Topliţa, sub egida Incursiune în Munţii Călimani. Echipa de off-road a Topliţei a fost alături de cei aproximativ 40 de turişti. Şcoala de vară FDA, desfăşurată anul acesta la Topliţa, sub egida Incursiune în Munţii Călimani a fost, conform părerii unanime, cea mai reuşită ediţie a şcolii de vară FDA, mărturisea Adrian Teslovan, director general al FDA.

Conform tradiţiei, la FDA îmbinăm pasiunea profesiei noastre cu plăcerea de a interacţiona cu natura, cu frumuseţile de necuprins ale ţării noastre, cu România pitorească. A fost alături de noi şi City Insurance, prin Mircea Buzerea, Ina Crudu, Andreea Ianuli, Andreea Carasel şi Cristina Pînzaru, ocazie cu care am marcat trecerea la un nivel superior a parteneriatului nostru. După o vară capricioasă cu foarte multe precipitaţii, am nimerit ziua perfectă cu vreme prietenoasă şi cer senin, cu perspectivă şi claritate înspre toate zările, reuşind astfel un circuit off-road de toată frumuseţea, spunea directorul general al FDA.

În incursiunea lor prin Munţii Călimani, au vizitat obiective precum Vârful Tarniţa, altar cu Belvedere, cariera de sulf, „cuptorul de pucioasă” situat în centrul craterului vulcanic, Cabana Meteo din Vârful Reţiţiş, cu o panoramă spectaculoasă de 360 de grade, remarcându-se în toată splendoarea lor limitele imense ale craterului vulcanic, făuritorul Munţilor Călimani, amprenta străveche a lui Hefaistos, apoi Lacul Iezer, lac de baraj natural, singurul din Munţii Călimani şi Schitul Gura Izvorului, cu Hramul Duminica tuturor Sfinţilor, toate acestea au fost vizitate într-o singură zi.

Peisajul mirific al acestor munţi este înfrumuseţat de flora bogată, diferită de la un sezon la altul. Un asemenea circuit reuşit trebuie apoi povestit. Vorbesc cu plăcere despre toate aceste locuri, oameni, obiceiuri, deoarece fac parte din copilăria mea. Acesta este locul meu natal, un loc pitoresc unde revin mereu cu mare bucurie şi plec de fiecare dată cu bateriile încărcate. Topliţa este o destinaţie turistică garantată tot timpul anului, o experienţă minunată, o bucăţică din România pitorească, a mai adăugat Adrian Teslovan.

Cosmina M. OLTEAN

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.