Scenariul terorist şi intabularea Ardealului | Informația Harghitei - jurnal independent
duminică , 10 decembrie 2023
Home » Cultură » Scenariul terorist şi intabularea Ardealului
Scenariul terorist şi intabularea Ardealului

Scenariul terorist şi intabularea Ardealului

„Recurgându-se la numeroase acţiuni provocatoare, la Sibiu au fost declanşate şi întreţinute, zile în şir, un haos şi un prăpăd de neînchipuit. Sub motivaţia aberantă că teroriştii – miliţieni şi securişti – atacă unităţile militare, ofiţeri, subofiţeri, elevi din şcolile de ofiţeri şi militari în termen din Garnizoana Sibiu – care era a doua ca mărime, după Bucureşti – au tras la întâmplare, în tot ce mişca pe străzi, în case sau oriunde, dovedind lipsă de profesionalism, de gândire, de logică şi, până la urmă, de omenie”, scrie col. (r) Nicolae Tudosoiu în nr. 24 al revistei veteranilor din serviciile de informaţii ale României, Vitralii – Lumini şi Umbre. Să ne reamintim şi câteva „ştiri” despre Sibiu date de diversioniştii din televiziune în ziua de 22 decembrie 1989: „…De la Sibiu ni se comunică acum că Armata nu mai are muniţie şi trupele de securitate continuă să atace unităţile militare…”; „Se trage de la Spitalul Judeţean către trupele de securitate împotriva armatei noastre…”; „Se duc lupte intense la Casa Armatei între Securitate şi Armată. De asemenea, în jurul spitalului se trage asupra maşinilor de salvare de către lunetiştii din Securitate…”; „…Acum, din Miliţie se trage cu mitraliere grele…”; „Aflăm că mulţi securişti s-au dezbrăcat de hainele lor şi se dedau la jafuri…” etc.

teroristiDar articolul din Vitralii, intitulat Primul terorist, nu insistă asupra carnagiului de la Sibiu, organizat cu tot tipicul după scenariul sovietic de eliminare a lui Ceauşescu, care se baza pe confruntarea celor de la Ministerul de Interne cu Armata, ci documentarea şi descrierea metodei prin care a fost făurit, arătat drept exemplu naţiunii şi apoi condamnat „primul terorist”, maiorul de miliţie Ioan Bunda. Neadevărurile, contradicţiile, minciunile flagrante incluse de procurorii militari în acest prim dosar – şi apoi în altele care i-au urmat – sunt strigătoare la cer – şi tot aşa poate fi apreciată orbirea judecătorilor.

Forţând ancheta până la limitele ridicolului, procurorii trebuiau să execute ordinele vremii şi să scoată, din pământ, din iarbă verde, măcar câteva zeci de terorişti, din moment ce grupul pro-sovietic care a preluat conducerea în primele zile ale Revoluţiei dezlănţuise deja scenariul cu teroriştii care trăgeau în militari şi populaţie „din toate poziţiile”, apărându-l pe dictator.

Acelaşi număr al revistei publică prima parte dintr-un serial semnat de dr. Aurel V. David, intitulat „Planuri şi scenarii actuale vizând dezmembrarea României”, planuri care au apărut, conform autorului, încă din anii ’20-’30 ai secolului trecut, îndată după crearea statului român modern.

Primul serial, din care vom da mai departe un citat, este dedicat Ungariei: „Autorităţile ungare sunt conştiente că în condiţiile actuale anexarea Ardealului prin mijloace politico-militare este imposibilă. De aceea au schimbat tactica, trecând la aplicarea unui Plan secret pentru anexarea Ardealului: recucerirea pe cale paşnică. Procedura principală este: intabularea dreptului de proprietate obţinut de unguri sau organizaţii, fundaţii ale acestora, pe calea împroprietăririlor ilegale şi a retrocedărilor de terenuri arabile, păduri şi imobile bazate pe acte false. În acest război asimetric, atipic, împotriva României, statul ungar are drept aliaţi formaţiunile politice cu caracter etnic maghiar din România, precum şi bisericile maghiare. Astfel, sub privirile nepăsătoare ale clasei politice româneşti, intabularea Ardealului de către unguri se face pe cale laică, în beneficiul unor indivizi ori fundaţii, cât şi pe cale religioasă, în favoarea bisericilor maghiare (romano-catolică, reformată, unitariană şi luterană). Cu imobilele care aparţin de drept statului român este împroprietărit ilegal Statusul romano-catolic, respectiv biserica romano-catolică, adică Ungaria. Unii lideri extremişti maghiari, precum László Tőkés, susţin că, la momentul potrivit, Ardealul se va duce cu pământ cu tot la Ungaria”.

Despre retrocedările ilegale ziarul nostru a scris de nenumărate ori, problema a fost foarte amănunţit dezbătută la Universitatea de Vară Izvoru-Mureşului a Românilor de Pretutindeni, unde, anul trecut, în cadrul Forumului Transilvania furată, înainte de a fi arestaţi, au fost rostite în clar numele lui Viorel Hrebenciuc şi Ioan Adam în calitate de politicieni şi avocaţi implicaţi în acest jaf generalizat. Au fost rostite şi alte nume de foşti politicieni, actualmente şefi ai unor celebre case de avocatură, care sunt încă liberi, deoarece, cum susţine autorul articolului din Vitralii, „Parchetul şi Direcţia Naţională Anticorupţie nu s-au implicat decât în foarte mică măsură, accidental, pentru a curma ilegalităţile comise în Ardeal pe tema retrocedărilor în natură”. (G. Mihail)

Comentarii:

comentarii

One comment

  1. Foarte bună această revistă. Am citit-o de la un cunoscut, fost ofițer SRI. Ar trebui să se găsească și la chioșcuri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.