Şase luni de creștere continuă la Aeroportul Internațional Sibiu | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 23 septembrie 2023
Home » (Inter)Național » Şase luni de creștere continuă la Aeroportul Internațional Sibiu
Şase luni de creștere continuă la Aeroportul Internațional Sibiu

Şase luni de creștere continuă la Aeroportul Internațional Sibiu

Interesul pasagerilor pentru rutele operate de pe Aeroportul Internaţional Sibiu se reflectă în numărul total de pasageri înregistraţi în primul semestru al anului 2017, la începutul lunii iunie 2017 depăşindu-se pragul de 200.000 de pasageri transportaţi pe aeroportul din Sibiu.

Încă de la începutul anului au fost înregistrate constant creşteri de peste 50% comparativ cu anul 2016. Astfel, în primul semestru al anului 2017, traficul de pasageri pe Aeroportul Internaţional Sibiu a indicat o creştere de 55,24% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2016.

În intervalul ianuarie-iunie al acestui an, numărul total de pasageri înregistraţi pe aeroportul din Sibiu a fost de 245.188, dintre care:116.694 pasageri îmbarcaţi, 113.495 pasageri debarcaţi şi 14.999 pasageri aflaţi în tranzit.

Evoluţia pozitivă a traficului aerian la Aeroportul Internaţional Sibiu contribuie la dezvoltarea locală şi regională, având impact direct asupra mediului de afaceri, precum şi a turismului din zonă, stimulând totodată creşterea economică atât la nivelul oraşului Sibiu, cât şi în regiunile deservite.

În prezent, Aeroportul Internaţional Sibiu oferă pasagerilor posibilitatea de a zbura direct spre destinaţii din Europa, precum şi indirect în toată lumea prin hub-urile internaţionale München şi Viena. Astfel, de pe Aeroportul Internaţional Sibiu puteţi zbura direct către oraşe din Italia – Milano, Spania – Madrid, Germania – Dortmund, Memmingen, München, Nürnberg şi Stuttgart, Austria – Viena, Marea Britanie – Londra, dar şi către Turcia – Antalya, prin cursa charter operată în sezonul de vară.

Conform programului de zboruri din sezonul de vară 2017, de la Aeroportul Internaţional Sibiu puteţi călători direct spre:

Dortmund – luni, miercuri, vineri;

Londra – luni, miercuri, joi, vineri, duminică;

Madrid – marţi, sâmbătă;

Memmingen – joi, duminică;

Milano – marţi, sâmbătă;

München – luni-duminică (4 frecvenţe luni-vineri, 3 frecvenţe sâmbătă, 2 frecvenţe duminică);

Nürnberg – luni, miercuri, vineri;

Stuttgart – luni, miercuri, vineri, sâmbătă, duminică;

Viena – luni-duminică (1 frecvenţă zilnic);

ANTALYA – joi.

 

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.