Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Sărbătorile de iarnă sunt pregătite în Miercurea-Ciuc | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 26 februarie 2024
Home » Societate » Sărbătorile de iarnă sunt pregătite în Miercurea-Ciuc
Sărbătorile de iarnă sunt pregătite în Miercurea-Ciuc

Sărbătorile de iarnă sunt pregătite în Miercurea-Ciuc

  • Va fi, din nou, amenajat un patinoar în centrul municipiului

Primăria municipiului Miercurea-Ciuc se pregăteşte de sărbătorile de iarnă pentru care au fost organizate diferite evenimente, atât pentru cei mici, cât şi pentru adulţi, pentru a contribui la atmosfera de sărbători.

În cadrul unei conferinţe de presă, primarul municipiului Miercurea-Ciuc, Korodi Attila a prezentat evenimentele programate cu ocazia sărbătorilor de iarnă, care vor avea loc pe parcursul lunii decembrie. „Suntem bucuroşi să anunţăm programul de Advent şi toate evenimentele care înconjoară perioada de sărbători”, a declarat acesta.

Potrivit primarului, vor fi doi brazi amplasaţi în oraş, ambii fiind donaţi municipiului de un composesorat din zonă, unul în parcul central, celălalt la intersecţia dintre Piaţa Majláth Gusztáv Károly şi strada Petőfi.

În fiecare duminică de Advent, se vor desfăşura diverse activităţi în jurul bradului din parc şi vor începe prin aprinderea a câte o luminiţă de pe coroana de Advent. Prima va fi aprinsă în acest sfârşit de săptămână. „Aici vor contribui atât parohiile locale, prin preoţi care vor face o introducere în atmosfera de Advent şi în aşteptarea Ajunului Crăciunului, cât şi coruri de copiii, coruri bisericeşti, care vor fi acolo în fiecare duminică, mai puţin în ultima, aceasta fiind chiar de ajunul Crăciunului, de aceea se vor ţine sâmbătă”, spunea Korodi Attila.

Târgul de Crăciun va avea loc pe promenadă, fiind legat şi de parcul central, unde, potrivit primarului, vor participa şi cei de la Asociaţia Artizanilor din Miercurea-Ciuc, astfel se vor putea savura mâncăruri şi băuturi specifice acestei perioade.

„Nu vom uita nici de Sfântul Nicolae, după amiază (în ajun – n.r.) vor fi chemaţi toţi copii oraşului să se bucure de venirea Moşului şi de programul la care sunt foarte mulţi adulţi voluntari care contribuie la atmosfera de sărbătoare”, a menţionat, în timpul conferinţei, Korodi Attila.

Anul acesta, după ce se vor termina evenimentele oficiale de 1 Decembrie, se va începe montarea unui patinoar artificial în Piaţa Libertăţii, „acesta va fi organizat de compania publică SportCentrum şi va fi pornit în momentul în care din punct de vedere tehnic toate condiţiile sunt adecvate”, spunea Korodi Attila. Potrivit acestuia, programele organizate au fost gândite să fie accesibile pentru şcoli, pentru patinaj artistic, pentru activităţi care, de dimineaţă până seara, au rol de a bucura şi de a oferi o atmosferă de sărbătoare. Şcolile, împreună cu cluburile sportive, vor avea acces la patinoar în mod gratuit, iar seara va fi deschis, contra cost, tuturor doritorilor.

În ceea ce priveşte iluminatul festiv, acesta va fi mai restrâns, potrivit edilului „pentru că nu am avut dreptul să achiziţionăm înlocuirea acelor instalaţii care nu mai sunt tehnic funcţionale”. Se doreşte ca sistemul de iluminat festiv să fie pus în funcţiune în prima duminică de Advent.

Totodată, Korodi Attila spunea că pe 17 şi 18 decembrie, la Cetatea Mikó, va avea loc un iluminat videomaping, cu desene ale copiilor şi animaţie specifică.

Primarul municipiului a mulţumit în cadrul conferinţei şi celor 99 de echipe, familii, care au decis să-şi ilumineze locuinţele cu ocazia campaniei Calendarul Viu de Advent. Acestea vor putea fi urmărite şi în mediul online, cu ajutorul a 12 vânători, care vor fotografia evenimentul.

În ultimul weekend de Advent  vor fi coruri care, în mod voluntar, vor merge în centrul oraşului, dar şi în cartierele de locuinţe, cu melodii specifice, care să ajute la pregătirea de sărbători. „Să începem să ne bucurăm de viaţă, pentru că a fost o perioadă destul de complicată. Să reuşim să ne bucurăm unii de ceilalţi pentru că avem nevoie şi de aşa ceva”, a transmis Korodi Attila.

EMILIA Ş.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.