Săptămâna viitoare, miercuri şi joi:Filmele toamnei, proiectate la Miercurea Ciuc | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 9 decembrie 2023
Home » Timp Liber »
Săptămâna viitoare, miercuri şi joi:
Filmele toamnei, proiectate la Miercurea Ciuc
<h6><i>Săptămâna viitoare, miercuri şi joi:</i></h6>Filmele toamnei, proiectate la Miercurea Ciuc

Săptămâna viitoare, miercuri şi joi:
Filmele toamnei, proiectate la Miercurea Ciuc

Dana Rogoz, printre invitaţii speciali

Cum e să fii studentă şi să fii abuzată de profesorul tău? Cum e să pleci din ţară şi să găseşti acolo dragostea, dar şi o mare provocare? Cum e să fii în arest cu un necunoscut care te pune în faţa unor situaţii absurde? Şi de ce a învăţa să fluieri pe insula La Gomera îţi poate salva pielea? Mo, Parking, Arest şi La Gomera, patru dintre cele mai aşteptate filme româneşti ale sezonului, vin cu posibile răspunsuri şi cu răsturnări neaşteptate de situaţie pe 13-14 noiembrie, la Cinema Csíki Mozi din Miercurea Ciuc.

Proiecţiile vor avea loc în cadrul Caravanei Zilele Filmului Românesc by TIFF, în prezenţa unor invitaţi speciali, care vor sta de vorbă cu publicul la final. În seara de 13 noiembrie, despre filmele lor vor povesti actriţa Dana Rogoz şi regizorul Radu Dragomir, care s-au inspirat pentru Mo dintr-un caz real de abuz şi hărţuire, relatat pe larg în presă. Pe 14 noiembrie, actorul Iulian Postelnicu, care face un rol puternic în Arest, o dramă care se petrece în arestul Miliţiei, în anii ’80, va povesti despre filmările cu Alexandru Papadopol şi provocările acestui film.

Caravana Zilele Filmului Românesc, prezentată de Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF), îşi propune să aducă cele mai noi filme româneşti cât mai aproape de publicul pe care îl merită.

Programul Zilelor Filmului Românesc

Miercuri, 13 noiembrie:

Ora 18:00 Mo, r. Radu Dragomir, cu: Dana Rogoz, Răzvan Vasilescu, Mădălina Craiu.

Mo şi prietena ei sunt prinse copiind de către cel mai sever profesor din facultate. Cele două cer o a doua şansă, iar profesorul le propune un examen neaşteptat. Dana Rogoz: „Mo este studenta rebelă, agresivă, care împinge limitele mereu, care provoacă. Dar, în acelaşi timp, Mo este şi tânăra vulnerabilă, sensibilă, fragilă, încă afectată de moartea tatălui, aflată într-o căutare continuă a identităţii şi a valorilor care o definesc”.

Ora 20:30 – Parking, r. Tudor Giurgiu, cu: Mihai Smarandache, Belén Cuesta, Ariadna Gil, Luis Bermejo.

Adrian, un poet din Sângeorz-Băi, emigrează ilegal în Spania anului 2002. Odată ajuns în Cordoba, viaţa lui se transformă într-o aventură complicată, pendulând între imposibila poveste de dragoste cu o cântăreaţă spaniolă şi dorul de casă. Călătoria lui în căutarea marii iubiri se va transforma într-o poveste surprinzătoare, sensibilă şi plină de provocări.

Adaptare după romanul „Apropierea”, de Marin Mălaicu-Hondrari.

 

Joi, 14 noiembrie:

Ora 18:00 – Arest, r. Andrei Cohn, cu: Alexandru Papadopol, Iulian Postelnicu.

În august 1983, arhitectul Dinu Neagu este, împreună cu soţia şi cei doi copii, pe o plajă de nudişti din apropierea unei zone industriale. Dintr-o maşină coboară doi securişti, care îl iau la Bucureşti pentru o declaraţie despre care nu-i oferă prea multe detalii. Filmul continuă în arestul miliţiei, unde Neagu este închis în aceeaşi cameră cu Vali, deţinut de drept comun, folosit ca torţionar de către securitate în schimbul unor favoruri. Lucrurile capătă o întorsătură din ce în ce mai absurdă de la o zi la alta.

Premiul pentru Cel mai bun film în cadrul Zilelor Filmului Românesc la TIFF.

Ora 20:30 – La Gomera, r. Corneliu Porumboiu, cu: Vlad Ivanov, Catrinel Marlon (Menghia), Rodica Lazăr, Sabin Tambrea, Julieta Szönyi, George Piştereanu, István Teglas, Agustí Villaronga, Cristóbal Pinto.

Cristi este un poliţist român corupt implicat într-o afacere de 30 de milioane de euro cu mafia. El ajunge în insula La Gomera (Spania) pentru a învăţa „El Silbo”, un limbaj fluierat folosit de localnici. Limbajul codat îl va ajuta să-l elibereze pe Zsolt, un traficant aflat în arest la Bucureşti şi singurul din bandă care ştie unde sunt ascunşi banii.

 

***

Caravana Zilele Filmului Românesc by TIFF este organizată de Transilvania Film, cu sprijinul Băncii Transilvania şi Cinema Csíki Mozi.

Filmele vor fi subtitrate în limba maghiară. Biletele pot fi cumpărate de pe Bilete.ro şi de la casierie. (Biroul de Presă TIFF)

 

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.