ŞAH: Festivalul Bancpost | Informația Harghitei - jurnal independent
joi , 25 iulie 2024
Home » Sport » ŞAH: Festivalul Bancpost
ŞAH: Festivalul Bancpost

ŞAH: Festivalul Bancpost

 

După disputarea a 4 runde în clasamentul concursului open din cadrul Festivalului internaţional Bancpost, găzduit de Universitatea Sapientia din Miercurea-Ciuc în fruntea clasamentruluise află tânărul jucător de la formaţia Apa Nova Bucureşti Alexandru-Bogdan Banzea, cu 4 puncte din 4 posibile. Pe locul secund harghiteanul Costel Vodă, cu 3,5 puncte care în runda a 4-a a avut o şansă nesperată, câştigând o partidă absolut pierdută în întîlnirea cu Eobert-Andrei Miroi. Pe locul 3 maestrul internaţional din Ungaria, Orso Miklos, cu 3 puncte, care, în runda a 4-a, a fost învins de Baznea, după o partidă în care juniorul de doar 15 ani a dat dovadă de o maturitate surprinzătoare. Alţi 8 jucători – Călin Panga, Miroi, Maria – Ruxandra Ilie, Vld-Laurenţiu Vrăjitoru, Orso Jnaos, Sandor Tamasjakob nandor şi Lorela-daniela Ardelean – au câte 3 puncte.

Alte rezultate din runda a 4-a: Andrei-Cătălin Mintău – Maria-Ruxandra Ilie 0-1, Contantin Ghinea – Sandor tamas 0-1, Illes Sandor Ferenc – Ordog Robert 1-0, Gbriel-ioan Georgescu – Ciproian Hârjeu 1-0, Flavius-Alexandru Soare – Csavlovics Jozsef 1-0,

Ieri a avut loc şi concursul de şah rapid, programat în cadrul competiţiei la care, din păcate, organizatorii au limitat accesul la jucătorii care au laut parte la concursul de şah clasic.

Pe primul loc s-a situat Aurelian Ciobanu (Speranța Focșani), cu 6 puncte, urmat de Orso Miklós și Orso János (Ungaria), cu câte 5,5 puncte.

Menţionăm că, la sfârşitul competiţiei se va face şi un clasament general, pe baza rezultatelor obţinute la cele 3 concursuri: clasic, rapid şi blitz.

ȘTEFAN DANCIU

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.