Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

S-a reluat circulaţia spre Bicaz şi pe DN 13B | Informația Harghitei - jurnal independent
marți , 16 aprilie 2024
Home » Societate » S-a reluat circulaţia spre Bicaz şi pe DN 13B
S-a reluat circulaţia spre Bicaz şi pe DN 13B

S-a reluat circulaţia spre Bicaz şi pe DN 13B

După aproape 24 de ore de la închidere, astăzi, la ora 11:15, au fost redeschise cele două drumuri naţionale care unesc Gheorgheniul de Piatra Neamţ, respectiv de Praid.

DN 12C (Gheorgheni – Bicaz) şi DN 13B (Gherogheni – Praid) au fost închise duminică, decizia fiind luată în cadrul unei şedinţe extraordinare a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. Măsura a survenit după ce, din cauza vântului puternic, mai mulţi copaci au fost doborâţi, fiind pusă în pericol siguranţa participanţilor la trafic.

„Duminică dimineaţă am început să avem evenimente în judeţ, evenimente datorate vântului foarte puternic din zona Lacu Roşu, respectiv Bucin. În acord cu ISU, cu IPJ şi cu administratorul drumului, la ora 12:30, am oprit circulaţia pe DN 12C, Gheorgheni – Piatra Neamţ, pentru că între Gheorgheni şi Lacu Roşu am avut foarte mulţi copaci doborâţi de vânt, inclusiv un TIR care a fost lovit de copaci (din fericire, nu s-au înregistrat victime). Inclusiv maşina colegilor de la drumuri naţionale a fost lovită în timpul intervenţiei de un copac. (…) La fel, ieri, la ora 13:30, s-a decis oprirea circulaţiei pe DN 13B, Gheorgheni – Praid, pe Pasul Bucin, tot din cauza copacilor doborâţi de vânt. Şi aici au intervenit toate forţele posibile”, preciza subprefectul judeţului Harghita.

Cu o prezentare detaliată a modului de intervenţie şi a ceea ce s-a întâmplat duminică în judeţ vom reveni în ediţia tipărită de mâine.

 

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.