Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

S-a redeschis Aeroportul „Transilvania” din Târgu Mureş | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 27 mai 2024
Home » Societate » S-a redeschis Aeroportul „Transilvania” din Târgu Mureş
S-a redeschis Aeroportul „Transilvania” din Târgu Mureş

S-a redeschis Aeroportul „Transilvania” din Târgu Mureş

Aeroportul „Transilvania” Târgu Mureş s-a redeschis, în această săptămână, după un an şi jumătate de la sistarea operării, timp în care a fost refăcută complet pista de aterizare/decolare, care actualmente are o capacitate portantă de 70 de unităţi, fapt ce permite operarea cu aeronave de mari dimensiuni.

Activitatea Aeroportului „Transilvania” Târgu Mureş a fost oprită din noiembrie 2016, după ce compania Wizz Air a decis mutarea tuturor curselor pe Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” Cluj, din cauza stării pistei de aterizare/decolare.

Înainte de închiderea aeroportului, capacitatea portantă a pistei era de aproximativ de 45 de unităţi, fapt ce nu permitea aterizarea aeronavelor A320.

Refacerea pistei de decolare/aterizare a Aeroportului „Transilvania” Târgu Mureş a depăşit suma de 56,7 de milioane de lei, cu TVA, dintre care circa 85% provin din fonduri guvernamentale, iar restul din bugetul judeţului.

„Ceea ce trebuia să fie făcut acum 20 de ani s-a făcut în 20 de luni, am reuşit refacerea pistei de decolare/aterizare. (…) Nu cred că a mai existat un astfel de exemplu în lume, ca la ora 09:00 să primeşti certificatul de autorizare de la Autoritatea Aeronautică Civilă Română, iar la 10:00 să aterizeze avionul. S-au făcut eforturi mari, dar rezultatul este vizibil şi de aceea mulţumesc echipei care a lucrat la acest proiect”, a declarat, la inaugurare, preşedintele Consiliului Judeţean Mureş, Péter Ferenc.

El a precizat că în curând vor reîncepe cursele către Dortmund şi Memmingen, iar prin acestea activitatea pe Aeroportul „Transilvania” va reporni cu adevărat.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.