S-a întâmplat pe şoselele harghitene | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 4 decembrie 2023
Home » Societate » S-a întâmplat pe şoselele harghitene
S-a întâmplat pe şoselele harghitene

S-a întâmplat pe şoselele harghitene

  • Acţiune a poliţiştilor de la rutieră, soldată cu amenzi de peste 100 de mii de lei şi 10 permise reţinute

la sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii Serviciului Rutier, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Harghita, au desfăşurat o activitate pe linie rutieră pe principalele drumuri din judeţ, respectiv DN12, DN13A şi DN15, în localităţile Odorheiu Secuiesc, Praid, Gheorgheni, Topliţa şi Borsec.

Potrivit unui comunicat de presă emis de IPJ Harghita, în cadrul acesteia, au fost aplicate 145 de sancţiuni contravenţionale, din care 133 pentru depăşirea limitei legale de viteză, una pentru efectuarea manevrei de depăşire neregulamentară, 3 pentru conducere sub influenţa alcoolului şi 8 pentru alte abateri la regimul rutier. Cuantumul total al amenzilor este de aproximativ 106.400 de lei.

De asemenea, au fost reţinute 10 permise de conducere: 6 pentru depăşirea limitei legale de viteză, 3 pentru conducere sub influenţa alcoolului şi unul pentru efectuarea manevrei de depăşire neregulamentară.

Totodată au fost reţinute şi 3 certificate de înmatriculare.

Cu peste 110 km/h, pe o secţiune de drum unde limita maximă era de 50

În cadrul comunicatului amintit au fost date şi trei exemple de şoferi sancţionaţi.

Unul dintre acestea este cel al unui bărbat de 50 de ani, din Ungaria, care făcuse o depăşire neregulamentară. Fiind văzut de echipajul de poliţie, a fost oprit, ocazie cu care s-a constatat că avea o alcoolemie de 0,17 mg/l alcool pur în aerul expirat. Astfel, bărbatul a fost amendat cu 4.060 de lei şi a rămas fără permisul de conducere pentru 150 de zile.

Al doilea exemplu este al unui bărbat de 38 de ani, din Lupeni. Acesta a fost înregistrat de aparatul radar în timp ce conducea prin localitate, pe DN 13A, cu 114 km/h, unde limita era de 50 km/h.

În urma verificărilor s-a constatat că autoturismul are înmatricularea suspendată ca urmare a faptului că nu s-a solicitat în termenul legal transcrierea transmiterii dreptului de proprietate asupra autoturismului. Astfel, conducătorul auto a fost sancţionat cu amendă contravenţională în valoare de 2.175 de lei şi a rămas fără permis pentru 90 de zile. De asemenea certificatul de înmatriculare al autoturismului a fost reţinut.

Ultimul exemplu este al unui adolescent de 18 ani, din Odorheiu Secuiesc. Acesta a fost surprins de radar cu 121 km/h pe DN13/A, pe un sector de drum unde limita legală de viteză este 50 km/h. Pe lângă amenda de 2.900 de lei aplicată, poliţiştii i-au reţinut şi permisul pentru 120 de zile.

Şoferi sub influenţa băuturilor alcoolice

Neavând legătură cu acţiunea amintită mai sus, poliţiştii au mai identificat şi alţi şoferi care au urcat la volan după ce au consumat băuturi alcoolice.

Duminică, un bărbat de 33 de ani, din Praid, a fost dus la spital în vederea recoltării de probe biologice pentru stabilirea cu exactitate a gradului de alcoolemie după ce aparatul etilotest arătase o alcoolemie de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În acest caz, poliţiştii efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Luni, un tânăr de 22 de ani, din Racu, poate scăpa de poliţie dacă nu lovea un gard, accidentul fiind sesizat Poliţiei de către o persoană care preciza şi faptul că şoferul pare a fi în stare de ebrietate. Astfel, la faţa locului s-a deplasat un echipaj de poliţie, iar testarea cu aparatul etilotest a arătat peste 1,00mg/l alcool pur în aerul expirat.

Tot luni şi tot un tânăr de 22 ani, dar din Ciceu, a fost depistat de un echipaj din cadrul Poliţiei municipiului Miercurea-Ciuc, conducând un autoturism cu o alcoolemie de peste 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat.

LIVIU C.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.