S-a inaugurat noul pod ridicat la ieşirea din Lueta spre Mereşti | Informația Harghitei - jurnal independent
duminică , 16 iunie 2024
Home » Societate » S-a inaugurat noul pod ridicat la ieşirea din Lueta spre Mereşti
S-a inaugurat noul pod ridicat la ieşirea din Lueta spre Mereşti

S-a inaugurat noul pod ridicat la ieşirea din Lueta spre Mereşti

  • Borboly Csaba: „Reabilitarea podului a rezolvat o problemă majoră a comunităţii şi noi vom continua să facem astfel de investiţii care să le asigure cetăţenilor confortul unei vieţi liniştite”

Noul pod de pe DJ 132 la ieşirea din Lueta spre Mereşti, finalizat la mijlocul lunii noiembrie, a fost inaugurat marţi, în prezența autorităţilor locale şi judeţene. Fostul pod a fost afectat de inundaţii în repetate rânduri: în 2018, în 2020 şi în 2021. Măsura înlocuirii construcţiei s-a impus după inundaţiile de anul trecut, care l-au distrus atât de puternic, încât nu a mai putut face faţă torenţilor.

„A trecut mult timp până am reuşit să finalizăm investiţia, pe de o parte pentru că reabilitarea drumului judeţean s-a făcut din fonduri europene şi pe parcursul celor 5 ani de garanţie nu am putut interveni; pe de altă parte, pentru că interesul propriu a fost primordial pentru anumite persoane în detrimentul cetăţenilor. Aceste persoane nu s-au gândit cam cât timp este necesar pentru evaluarea pagubelor şi repunerea lucrurilor în ordine”, a declarat Borboly Csaba, preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, într-o postare apărută în cursul după-amiezii pe pagina sa de socializare.

Lucrarea tehnică pentru noul pod a fost elaborată în luna mai de Proiectantul „Road Planning SRL” din Lueta, o lună mai târziu, la 14 iunie 2022 a fost dat Ordinul de începere a lucrărilor, iar lucrările de execuţie s-au desfăşurat pe durata următoarelor şase luni, în data de 14 noiembrie fiind publicat anunţul de încheiere a acestora.

Investiţia a fost realizată cu fonduri guvernamentale destinate remedierii pagubelor cauzate de inundaţii, valoarea contractului fiind de 569.397,21 de lei.

„Podul are o lăţime de nouă metri şi se desfăşoară pe o lungime de cinci metri, are o singură deschidere şi este prevăzut pe o parte cu un trotuar lat de 1,5 metri. Fiind amplasat pe firul DJ 132, este un pod foarte important, întrucât face legătura cu DN 13A la Vlăhiţa, dar şi cu judeţul Braşov, pe la Jimbor spre Rupea, cu drumul european E60”, a precizat Adrian Chiorean, directorul general adjunct al Direcţiei Generale Tehnice a Consiliului Judeţean Harghita.

DANIELA MEZEY

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.