O nouă atracție la Sfânta AnaS-a deschis un labirint format din baloți, probabil unicat în țară | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 9 decembrie 2023
Home » Timp Liber »
O nouă atracție la Sfânta Ana
S-a deschis un labirint format din baloți, probabil unicat în țară
<h5><i>O nouă atracție la Sfânta Ana</i></h5>S-a deschis un labirint format din baloți, probabil unicat în țară

O nouă atracție la Sfânta Ana
S-a deschis un labirint format din baloți, probabil unicat în țară

  • Acesta are atât scop recreativ, cât și educativ

Din această săptămână, rezervația de la Sfânta Ana vă așteaptă cu o nouă atracție: un labirint. Dósa Elek Levente, directorul executiv al Asociaţiei „Pro Szent Anna-Pro Sfânta Ana”, ne spunea că acesta a fost făcut din fânul cosit de pe pășune, iar labirintul a fost amenajat pe o suprafață de aproximativ 2.500 mp și au fost baloți care, puși unul după altul, însumează puțin mai mult de o jumătate de kilometru.

Prin acest labirint s-a dorit crearea unui nou punct de atracție la Sfânta Ana și să se ofere un program atât pentru copii, cât și pentru adulți.

Acest labirint, preciza Dósa Elek Levente, are o dublă utilizare: în scop recreativ și educativ. Recreativ, poate fi folosit ca orice alt labirint, pe hârtie sau fizic, trebuind să cauți ieșirea din el. Educativ, prin jocuri-concursuri. Directorul executiv al Asociaţiei „Pro Szent Anna-Pro Sfânta Ana” ne oferea și un exemplu în acest sens. Dacă vine o clasă de elevi, atunci se poate organiza un concurs pe echipe, pe diferite teme. Se pune întrebarea cu ce se hrănește ursul, iar răspunsurile se vor găsi în diferite colțuri ale labirintului. Va câștiga echipa care va strânge toate informațiile și care va ieși din labirint.

Dósa Levente mai preciza că labirintul a fost finalizat ieri. Mai sunt doar mici lucruri de făcut, precum să i se dea puțină culoare, dar este dat în folosință. De asemenea, mâine se va monta și un gard electric, astfel că va oferi și siguranță împotriva animalelor sălbatice.

Deși amenajarea lui a necesitate costuri semnificative, atât din punct de vedere al baloților, cât și al muncii fizice, folosirea lui va fi gratuită. Totuși, cine dorește să sprijine activitatea asociației care gestionează rezervația, o poate face prin donații, în zonă fiind montată o cutie în acest sens.

Labirintul va funcționa atât timp cât va permite starea fizică a baloților, estimându-se că va fi demontat în primăvară.

„Am căutat pe Internet și nu am găsit nicăieri un labirint de genul acesta. Putem să spunem că, probabil, e cel mai mare labirint de baloți din țară, dacă nu unicul”, mai afirma Dósa Levente.

LIVIU C.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.