Şedinţa ordinară a CL Miercurea-Ciuc:S-a aprobat noul regulament de repartizare a locuinţelor ANL | Informația Harghitei - jurnal independent
joi , 13 iunie 2024
Home » Societate »
Şedinţa ordinară a CL Miercurea-Ciuc:
S-a aprobat noul regulament de repartizare a locuinţelor ANL
<h5><i>Şedinţa ordinară a CL Miercurea-Ciuc:</i></h5>S-a aprobat noul regulament de repartizare a locuinţelor ANL

Şedinţa ordinară a CL Miercurea-Ciuc:
S-a aprobat noul regulament de repartizare a locuinţelor ANL

  • Creşterea impozitului pe anul 2023, proporţional cu inflaţia

Consiliul Local al Municipiului Miercurea-Ciuc a aprobat, vineri, în cadrul şedinţei ordinare, noile reguli de repartizare şi închiriere a locuinţelor construite din fondul locativ de stat, adoptate pentru a rezolva problema apărută anul trecut, când mai multe familii au fost obligate să se mute din apartamente.

Primăria Miercurea-Ciuc a informat că reglementările anterioare făceau imposibilă asigurarea unei locuinţe pentru cei care îşi schimbau locul de muncă, iar acesta nu era înregistrat în municipiul reşedinţă de judeţ. Această condiţie va fi eliminată. Astfel, pentru familiile care solicită o locuinţă va fi suficient ca titularul cererii să fie angajat la o firmă sau instituţie înregistrată în Miercurea-Ciuc la momentul semnării contractului, iar schimbarea ulterioară a locului de muncă nu va mai fi un factor descalificator. Conform sursei citate, noua hotărâre oferă, de asemenea, „o oportunitate de a aborda situaţia familiilor care au avut dificultăţi anul trecut”.

„O decizie mai puţin populară, dar o obligaţie legală: municipalitatea a indexat impozitele şi taxele locale care constau într-o anumită sumă în lei în funcţie de inflaţia de anul trecut. Având în vedere inflaţia de 5,1%, acest lucru implică o creştere semnificativă a impozitelor şi taxelor pe anul viitor. Primarul Korodi Attila le-a cerut deja consilierilor locali să caute modalităţi de a uşura situaţia familiilor contribuabile atunci când se va discuta această problemă la sfârşitul anului”, a precizat Primăria Miercurea-Ciuc.

În cadrul şedinţei ordinare de vineri au mai fost adoptate hotărâri cu privire la reorganizarea creşei, introducerea unui program Internship al primăriei, solicitarea de granturi pentru promovarea de soluţii inteligente pentru siguranţa traficului şi securitate publică, precum şi referitoare la semnarea unui acord de cooperare cu municipalitatea Győr din Ungaria. (Şt.P.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.