Rock unguresc la Rockstadt Extreme Fest | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 9 decembrie 2023
Home » Timp Liber » Rock unguresc la Rockstadt Extreme Fest
Rock unguresc la Rockstadt Extreme Fest

Rock unguresc la Rockstadt Extreme Fest

Mulți fani ai muzicii rock din Harghita au parte de o surpriză făcută de organizatorii unuia dintre cele mai importante festivaluri de profil din țară.

După ce în urmă cu câteva luni organizatorii Rockstadt Extreme Fest anunțaseră prezența pentru ediția din acest an a formației maghiare Ektomorf, în această săptămână alte două nume din țara vecină au fost confirmate: Omega Diatribe și Archaic.

Ektomorf este una dintre cele mai apreciate trupe de metal din Ungaria, cu un stil puternic aparte, rezultat din îmbinarea trash metal-ului cu influențe din folclorul țigănesc. Înființată de Farkas Zoltán la începutul anilor ’90, trupa a devenit din ce în ce mai cunoscută pe scena muzicală maghiară în 1998, trecând granițele țării odată cu semnarea primului contract internațional, ajungând pe afișele unor festivaluri precum Wacken Open Air, Sziget Festival sau Rock Am Ring.

Omega Diatribe, o formație de extreme grove metal, a fost înființată în urmă cu 11 ani de către Hájer Gergő și Szathmáry Ákos. S-a impus repede în rockul unguresc, primul lor album clasându-se pe al doilea loc la categoria Cel mai bun album al anului – se întâmpla în 2013.

Și Archaic s-a bucurat de câteva premii locale importante, dar și de prezența pe scene alături de nume importante ale muzicii rock internaționale: Testament, Vader, Behemoth, Exodus sau Carcass.

În Ungaria, trupa a fost răsplătită pentru „Best Studio Production” și „Best Album Cover Art”; în 2017, în cadrul Metal Awards Ungaria, s-a clasat pe locul secund la categoria Albumul Anului; iar în 2018, materialul „How Much Blood Would You Shed To Stay Alive” a fost declarat de către publicația HammerWorld Ungaria ca fiind albumul anului.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.