Rezultatele harghitenilor la Campionatele Naţionale de Înot | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 8 decembrie 2023
Home » Sport » Rezultatele harghitenilor la Campionatele Naţionale de Înot
Rezultatele harghitenilor la Campionatele Naţionale de Înot

Rezultatele harghitenilor la Campionatele Naţionale de Înot

Săptămâna trecută, Miercurea Ciuc a fost gazda Campionatelor Naţionale de Înot de juniori, tineret şi seniori. Harghita a fost reprezentată de CSM Miercurea Ciuc, de unde au participat Eross Nora (14 ani) şi Balogh Henrietta (16 ani), cele două, pregătite de Norbert Trandafir, concurând la categoriile de juniori şi tineret.

Nora a luat startul în probele de bras 50, 100 şi 200 metri. A bifat finala la toate cele trei probe, cea mai bună clasare fiind un loc 3 în cadrul categoriei ei (locul 8 în clasamentul Open) în proba de 200 metri.

Henrietta a concurat la proba de spate (50, 100, 200 metri) şi liber (100 şi 200 metri). A reuşit să intre în finala de la 200 metri spate, unde a obţinut locul 3 la categoria ei de vârstă, respectiv locul 15 în clasamentul Open.

***

Cu ocazia Campionatelor Naţionale de Înot, la Miercurea Ciuc a fost prezent şi campionul olimpic la 200 metri bras, Gyurta Dániel. Acesta le-a împărtăşit sportivilor sosiţi la întrecere din experienţa lui, dar a avut şi o întâlnire personală cu Norbert Trandafir, antrenorul clubului din Miercurea Ciuc. (L. C.)

***

Cu ocazia competiţiei de la Miercurea Ciuc, după intonarea imnului României, organizatorii locali au făcut să răsune şi imnul secuiesc, ceea ce a provocat nedumerirea şi protestul unora din sportivii participanţi.

 

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.